Χατζησωκράτης: Μπορεί να εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων

Χατζησωκράτης: Μπορεί να εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων

 

«Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θεωρούμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Πρέπει να αποφευχθεί η συνέχεια της καταβολής του φόρου μέσω της ΔΕΗ»,  είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Χατζησωκράτη:

-Για την απόφαση του Eurogroup στην Κύπρο: προφανώς είναι δύσκολες οι συνθήκες και για την Ελλάδα. Αλλά περιέχουν και μία δυνατότητα. Έχουν κινηθεί μηχανισμοί αντίδρασης και αυτοί θα εκφραστούν. Αυτή η λογική του Eurogroup δεν μπορεί να συνεχίζεται.

-Για την συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη: Η συζήτηση που έγινε ήταν για όλα τα ζητήματα. Οφείλουν να συναντώνται. Δεν υπάρχει ζήτημα κοινής στάσης απέναντι στον πρωθυπουργό.

-Είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας μέσα στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πάντα συμφωνία σε όλα τα θέματα. Θέτουμε πάντα τις απόψεις μας. Για τα μείζονα και τα κρίσιμα δεν υπάρχει διαφωνία.

-Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θεωρούμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Πρέπει να αποφευχθεί η συνέχεια της καταβολής του φόρου μέσω της ΔΕΗ. Ακόμη και με τις ατέλειες που θα έχει ο φόρος στην πρώτο χρόνο, θα μαζέψει τα χρήματα που πρέπει για το κράτος

-Για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων: Η πρόταση Μανιτάκη, με τις όποιες διορθώσεις θα καλύψει την στόχευση που έχει η κυβέρνηση.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ