Σταθάκης: Φοβάμαι για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

Σταθάκης: Φοβάμαι για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

«Ανησυχώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα. Μπορεί να προσπαθήσουν να διορθώσουν την υστέρηση των εσόδων, με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης. 

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Σταθάκη: 

-Ακραία η απόφαση του Eurogroup, που επίσημα αποφάσισε την χρεωκοπία μίας τράπεζας. Θα έχει τρομακτικές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα σε όλη της Ευρώπη. Αυτή η πολιτική, πέρα από την Ελλάδα, θα έχει συνέπειες στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ακόμα και στη Γερμανία.

-Μεγάλο πρόβλημα η υστέρηση των εσόδων, δεν θα εκπλαγώ αν η τρόικα πει ότι μπορεί να χρειαστούν άλλου είδους μέτρα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο.

-Ανησυχώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα. Μπορεί να προσπαθήσουν να διορθώσουν την υστέρηση των εσόδων, με κάποιας μορφής φορολόγηση των καταθέσεων.

-Για τις δηλώσεις Νταβούτογλου: Είναι οι πάγιες δηλώσεις που κάνουν οι Τούρκοι. Δεν με ανησυχούν. Αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Στο θέμα της Κύπρου και της Τουρκίας δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην πολιτική των κομμάτων. Στην προσέγγιση υπάρχουν διαφορές.

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ