Ο Διώτης φέρνει τον Παπανδρέου στην προανακριτική

Ο Διώτης φέρνει τον Παπανδρέου στην προανακριτική

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, να κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

 

Μετά τα αποκαλυπτικά email που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και από τα οποία προκύπτει ότι τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός όσο και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας είχαν γνώση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, παρά τα όσα επισήμως έχουν δηλώσει, μέλη της Επιτροπής εκτιμούν ότι “αποκαλύπτεται διαχείριση της λίστας σε υψηλότερο επίπεδο”.

 

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά την κλήση του κ. Παπανδρέου, η οποία κρίνεται πια επιβεβλημένη από τα μέλη της Προανακριτικής, ο πρώην Πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να καταθέσει με υπόμνημα, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις με πρώην Πρωθυπουργούς.

 

Αυτή την ώρα, ενώπιον της Επιτροπής βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτης, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα email που είχε ανταλλάξει με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουλίου του 2011 και από τα οποία προκύπτει ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Μπίκας γνώριζαν για την λίστα Λαγκάρντ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ποτέ δεν μίλησε με τον κ. Παπανδρέου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, παραδέχεται ωστόσο ότι είχε μιλήσει με τον κ. Μπίκα. “Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συνεργάζονται ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για θέματα φοροδιαφυγής. Επικοινώνησα με τον κ. Μπίκα, προκειμένου να μάθω πως ήρθε η λίστα στην Ελλάδα για να καταλήξω πως θα τη διαχειριστώ”, φέρεται να υποστήριξε ο κ. Διώτης. Για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Παπανδρέου με τον κ. Μπίκα, ο κ. Διώτης είπε ότι δεν γνωρίζει τι είπαν.

 

Ο κ. Διώτης επιπλέον υποστήριξε ότι ενδεχομένως τελικά να παρέδωσε νωρίτερα την λίστα στον κ. Βενιζελο, και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου, αλλά δεν θυμάται ακριβώς ποτέ κατέστρεψε την πρωτότυπη λίστα που του είχε παραδοθεί. “Μπορεί να κατέστρεψα το αρχικό στικάκι και λίγο αργότερα”.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ