«Δεν τέθηκε θέμα στήριξης της Κύπρου»

«Δεν τέθηκε θέμα στήριξης της Κύπρου»

«Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα» απαντά συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαράς, στο θέμα των ημερών με ενδεχόμενη οικονομική στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα.

Ο “άνθρωπος” του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα Νέα, είπε: «Και δεν ήταν δυνατόν να τεθεί διότι αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία. Είναι ένα ψεύδος που αναπαράγει η αντιπολίτευση γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και εάν θέλαμε».

Σύμφωνα με τα Νέα, το ίδιο υποστήριξε και ο Γιάννης Στουρνάρας: «Σε εμάς δεν έθεσε κανείς συνάδελφος από την Κύπρο θέμα. Απ’ ότι γνωρίζω είπε κάτι ένας τραπεζίτης στην Κύπρο, το οποίο δεν ευσταθεί, και στη συνέχεια το αναπαρήγαγε στην Ελλάδα η αντιπολίτευση. Αλλά δεν υπάρχει διαδικασία, πώς το λένε…».

Για την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο, ότι δεν βοηθήθηκε η Κύπρος: «Είναι λανθασμένη. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την Κύπρο. Αναλάβαμε τα 2/3 του κόστους για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα και αυτό σημαίνει 1 δισεκατομμύριο, το οποίο εξάντλησε σχεδόν τις δυνατότητες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

– Το ένα δισ. δεν θα μπορούσατε να το κάνετε 2;

«Δεν το είχαμε, για να το αποκτήσουμε θα έπρεπε να βάλουμε νέα μέτρα, περικοπές συντάξεων, μισθών κλπ. Αυτό μας εισηγούνται; Αλλά αυτοί που σήμερα μας επικρίνουν θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα στο ερώτημα: γιατί θέλουν να δώσουμε τα 2 δισ.; Για να τα πάρουν οι Ρώσοι ολιγάρχες; Γιατί αυτό θα γίνει τελικά…».

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ