Τι είπαν Σαμαράς-Νετανιάχου

Τι είπαν Σαμαράς-Νετανιάχου

 

Κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων προετοιμάζουν οι διπλωμάτες Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία θα γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά και Νετανιάχου υπό τη σκιά της κρίσης στην Κύπρο.

 

Σύμφωνα με το ΜΕGA, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε προς τον Ισραηλινό ομόλογό του, ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ανακηρυξεί ΑΟΖ αλλά και πως επιθυμεί μεγαλύτερη συνεργασία με το Ισραήλ.

 

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Βικτώρια Νούλαν, δήλωσε χαρακτηριστικά πως η αμερικανική κυβέρνηση επιτηρεί την οικονομική κρίση, ενώ μετά από ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA, Μιχάλη Ιγνατίου αναφορικά με το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες είπε: “Ως θέμα αρχής οι ΗΠΑ, υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να ερευνήσει για ενέργεια ανοιχτά των ακτών της και συνεχίζει να υποστηρίζει αυτό το δικαίωμα. Την ίδια στιγμή υποστηρίζουμε την διαπραγματευτική διαδικασία υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση της νήσου σε μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία”.

 

Η ίδια αναφέρθηκε και στο θέμα των αποθεμάτων φυσικού αερίου λέγοντας πως “η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι αυτά πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης”. Μάλιστα όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA αυτό είναι και κάτι που επιθυμεί και η κυπριακή ηγεσία.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ