• Προβληματική χώρα

  8:15 μμ, Κυριακή 12 Φεβ 2012 8:15 μμ, Κυριακή 12 Φεβ 2012

  Δεν διαχωριζόμαστε στο κοινοβούλιο με κριτήριο ποιοι είναι υπέρ και ποιοι είναι κατά των περικοπών τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του στη βουλή και πρόσθεσε «ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη πλάνη. Στην πραγματικότητα είπε υπάρχουν αυτοί που βλέπουν τον κίνδυνο που αναγκάζονται με κόπο και δυσκολία και κόστος να διατυπώσουν μια δύσκολη και ολοκληρωμένη πρόταση και αυτοί που αγνοούν την κατάσταση και κρύβονται πίσω από όσους είναι αποφασισμένοι να λάβουν δύσκολες αποφάσεις».

  «Η χώρα μας» είπε, «αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα επιβίωσης». Η ιστορία τόνισε, «δεν αρχίζει από την ώρα που ήρθε η τρόικα στη χώρα. Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι ηττηθήκαμε σε σχέση με το αναπτυξιακό μοντέλο και χάσαμε ολόκληρες δεκαετίες. Δεν μπορέσαμε να οργανώσουμε κράτος, ανταγωνιστική οικονομία και δεν διασφαλίσαμε το μέλλον των παιδιών μας και οδηγηθήκαμε σε ένα τραγικό αδιέξοδο».

  «Η χώρα έχει πρόβλημα δημοσιονομικό σε ασύγκριτα υψηλότερα επίπεδα από χώρες όπως η Πορτογαλία. Δεν έχουμε παραγωγική βάση και το πρόβλημα είναι πολιτικό, θεσμικό και λειτουργίας της κοινωνίας».

  «Δεν μας φταίνε οι ξένοι» είπε, δεν μας φταίνε οι άλλοι! Έχουμε ιστορικές ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουμε. Η λύση είναι η διασφάλιση της δημοσιονομικής, πολιτικής και κοινωνικής βιωσιμότητας της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα