Κεδίκογλου: “Στηρίξαμε την Κύπρο”

Κεδίκογλου: “Στηρίξαμε την Κύπρο”

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η δήλωση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, επιβεβαιώνει δύο πράγματα:

 

Πρώτον ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας. Στάθηκε και θα στέκεται πάντα! Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες. Και στήριξε όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε…

Στηρίξαμε απόλυτα, αλλά δεν προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε στον Ελληνισμό της Κύπρου τι θα κάνει…

Δεύτερον, ότι η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα. Εκφράζεται ουσιαστικά και διακριτικά. Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον. Για να  βοηθήσουμε πραγματικά τα αδέλφια μας στην Κύπρο…

Στηρίξαμε την Κύπρο! Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της, όπως έκαναν άλλοι.

Και θυμόμασταν πάντα, ότι μια Ελλάδα σταθερή και ισχυρή είναι προϋπόθεση για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και η Κύπρος.

Σκεφτείτε μόνο πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η θέση της Κύπρου σήμερα, αν η Ελλάδα βρισκόταν εδώ και μήνες εξωτερικά απομονωμένη και εσωτερικά διαλυμένη.

Με τη σημερινή εξέλιξη έληξε και η αγωνία για τις καταθέσεις που βρίσκονται στα παραρτήματα των πρώην Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Αυτά περνάνε πλήρως στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με πλήρη εξασφάλιση όλων και με «σημαντικό όφελος για την Κυπριακή πλευρά», όπως πρώτος αναγνωρίζει ο Πρόεδρος της Κύπρου. Κι έτσι τελειώνει ένας ακόμα παράγοντας αβεβαιότητας που θα μπορούσε να έχει δυσμενείς συνέπειες.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα. Όσοι επί τόσες μέρες, έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων και τα αισθήματα αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού, θα πρέπει σήμερα να ντρέπονται. Αν τους έχει μείνει ίχνος ντροπής…»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ