Ζητούσαν χρήματα για τη λίστα “Λαγκάρντ”

Ζητούσαν χρήματα για τη λίστα “Λαγκάρντ”

Στην Προανακριτική Επιτροπή, κατέθεσε σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας, ωστόσο αυτός που την είχε, αξίωνε χρήματα.

«Κάποια στιγμή, άνοιξη του 2010″, φέρεται να είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, “ήρθε ο συνεργάτης μου Λεωνίδας Γιαννικόπουλος ο οποίος μου είπε ότι κυκλοφορεί στην Ευρώπη μια λίστα Φαλσιανί και υπάρχουν και ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που μάλλον είναι φοροφυγάδες. Μου ανέφερε ότι την έχει κάποιος που ζητάει να την δώσει επ αμοιβή».

«Συναντήθηκα με το άτομο αυτό μου ζήτησε ένα εκατομμύριο και του είπα εγώ δεν ενδιαφέρομαι», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ακόμα, ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι ενημέρωσε σχετικά τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το θέμα έληξε εκεί καθώς ο υπουργός δεν επανήλθε.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ενημέρωση που είχε κάνει στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όταν είχε αναφέρει ότι έδωσε εντολή στον κ. Γεωργακόπουλο να διερευνήσει το θέμα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, σε ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής πότε ακριβώς έγινε η συνάντηση και πώς λεγόταν το πρόσωπο που συναντήθηκε απάντησε ότι δεν θυμάται.

Για αυτό το λόγο, η Προανακριτική αποφάσισε να καλέσουν τον συνεργάτη του κ. Γεωργακόπουλου Λεωνίδα Γιαννικόπουλου που είχε συναντηθεί αρχικά με τον πληροφοριοδότη προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα θα κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και την Τετάρτη το πρωί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου, του οποίου φέρεται η γυναίκα του με τραπεζικό λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ