ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

«Ανοίγει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης». Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκαν χθες στην Κουμουνδούρου την απόφαση της κυπριακής Βουλής να πει «όχι» στο κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου, καταγγέλλοντας παράλληλα τις ελληνικές κυβερνήσεις πως ουδέποτε προέβησαν σε οποιαδήποτε τέτοια διαπραγμάτευση. Την ίδια ώρα, την παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά ζητούσε από την Ολομέλεια της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ καταφθάνει σήμερα στη Λευκωσία. 

«Μετά το περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής Βουλής, οι πιο πιστοί στην στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας», κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η χθεσινή απόφαση της κυπριακής Βουλής «δείχνει τον δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στην χώρα μας». 

Ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Alpha Δημοσκόπηση», έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση της προπαγάνδας εκφοβισμού που έχει υποστεί και η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, χαιρετίζοντας το «μεγάλο και στεντόρειο, αγωνιστικό ΟΧΙ στο καταστροφικό σχέδιο του Eurogroup σε βάρος της Κύπρου και των λαών της Ευρώπης», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, το χαρακτήριζε ως «κόλαφο» για την τρικομματική κυβέρνηση που «συναίνεσε», όπως είπε στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια συζήτησης για σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, στην «εγκληματική απόφαση»που ενταφίαζε την Κύπρο, καλώντας την να παραιτηθεί. 

Μιλώντας για μία πολιτική παραδομένη, που ψήφισε τρία μνημόνια καταστροφής και υποδούλωσης στην χώρα μας, κατήγγειλε τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά και την συναίνεσή του στην απόφαση του Eurogroup. «Αυτή τη στιγμή, μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής, η κυβέρνηση δεν έχει καμία άλλη επιλογή από την παραίτηση», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, με πηγές της Κουμουνδούρου πάντως να διαψεύδουν στο Real.gr προηγούμενες φημολογίες περί πρότασης μομφής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να ζητά ενημέρωση της Βουλής και τελικά του λαού για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ σήμερα κλιμάκιό του επισκέπτεται την Κύπρο, προκειμένου να έχει καλύτερη ενημέρωση και συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου. 

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και υπεύθυνο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννη Δραγασάκη, την «σκιώδη υπουργό Εξωτερικών» Ρένα Δούρου και τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φημολογίες περί επίσκεψης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στη Λευκωσία δεν επιβεβαιώθηκαν, με τον ίδιο πάντως να βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, Άντρο Κυπριανού.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ