Βίντεο-Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Βίντεο-Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

 

Στην απομάκρυνση από τον δημόσιο τομέα των επίορκων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιέσεις της τρόικας για απολύσεις, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων στο δημόσιο και ότι μέσα στο 2014  «θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν γιατί στόχος μας είναι να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοκρατία σε όλο τον δημόσιο τομέα».

«Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία θα απομακρυνθούν γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος και κρατούν έξω από το δημόσιο άξιους ανθρώπους που έχουν περάσει από τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ», τόνισε.

 

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης ο κ. Σαμαράς . «Είμαστε στο σωστό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης», είπε, «Αδιέξοδο δεν υπάρχει, υπάρχει συζήτηση. Είμαστε σε όλα τα θέματα πολύ κοντά σε συμφωνία».

Ερωτηθείς για τη φορολογία των ακινήτων, υπογράμμισε ότι φέτος η επιβάρυνση των κατόχων ακίνητης περιουσίας θα είναι μικρότερη από πέρυσι, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η είσπραξη του φόρου μέσω της ΔΕΗ. Όπως ανέφερε, «τώρα ψάχνουμε το πώς θα πληρώσουν φέτος: το αν θα εισπραχθεί από ΔΕΗ ή από αλλού».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων μετατίθεται για την 1η Ιανουαρίου 2014. Συγκεκριμένα είπε: «Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση ότι θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι της τελευταίας τριετίας και ότι θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για την περιουσία. Αυτό θα ισχύσει από 1ης /1/ 2014».

 

Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες δικές μου προθέσεις».

 

Τέλος, ο κ. Σαμαράς μιλώντας για την ανάπτυξη, είπε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό ότι στις 2/4 θα πέρασει από Ολομέλεια Βουλής ο νέος επενδυτικός νόμος ενώ αποκάλυψε ότι δέχεται καθημερινά στο γραφείο του  ενδιαφερόμενους ομίλους και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ