Ο Παπούλιας για τα…βερίκοκα της Αρμενίας

Ο Παπούλιας για τα…βερίκοκα της Αρμενίας

 

Με το γνωστό του χιούμορ υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας Edward Nalbandian, συνοδευόμενο από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα Gagik Ghalatchian. 

Ο κ. Παπούλιας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψή του στην Αρμενία το 2007 και συγκεκριμένα στον ενθουσιασμό του για τα βερίκοκα.

«Διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από την επίσκεψή μου εκείνη και ελπίζω να επισκεφθώ και πάλι την ωραία χώρα σας και να ζήσω πάλι τις ωραίες στιγμές.  Και να σας πω και κάτι που δεν θα το ξέρετε: ότι είχα ενθουσιαστεί από τα ωραία σας βερίκοκα και ζήτησα τότε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μου στείλει μερικά δέντρα, τα οποία μου έστειλε.  Και πρέπει να σας πω ότι τώρα βερίκοκα της Αρμενίας τα έχω στους κήπους μου», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

«Είναι ακριβώς ένα μήνυμα αδερφοσύνης και θαυμάσιων σχέσεων των δύο λαών μας, που υπογραμμίζει η παρουσία σας εδώ.  Και νομίζω ότι η παρουσία σας θα είναι ακόμα μια ευκαιρία ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών μας, οι οποίες πολιτικά και πολιτιστικά είναι σε υψηλό βαθμό.  Υστερούν όμως οικονομικά και εμπορικά.  Και δεν επιτρέπεται να έχουμε τόσο εγκάρδιες και υψηλές πολιτικές σχέσεις και οικονομικά-εμπορικά να είμαστε πίσω.  Ελπίζω ότι με τη συνάντησή σας με τον κ.Αβραμόπουλο θα βρείτε τρόπους ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι είναι «ιστορικοί οι δεσμοί των δύο λαών μας, των δύο χωρών μας.  Τραγικές αναμνήσεις από την ιστορία των λαών μας.  Αλλά η ιστορία πηγαίνει μπροστά και μερικοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι έκαναν ένα τραγικό λάθος κάποτε. 

«Θέλω επίσης, να υπογραμμίσω τις πολύ καλές σχέσεις στον πολιτιστικό τομέα, τις υποτροφίες που δίνουμε σε νέους της Αρμενίας να έρθουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Ελλάδος.  Θα ήθελα να είναι περισσότερες οι υποτροφίες και θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό, τον κ.Σαμαρά, να είναι περισσότερες.  Και χαίρομαι πάρα πολύ, σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να παραδίδω ξίφη στους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τις ελληνικές στρατιωτικές σχολές.  Είναι ένας τομέας που οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές και πολύ εγκάρδιες. Γενικά, κύριε Υπουργέ, είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών μας και είμαι βέβαιος ότι οι προοπτικές είναι πάρα πολύ καλές», κατέληξε.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι πράγματι πολύ καλές.  Υπάρχει μια στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, όπως και στα πλαίσια του Συμβουλίου της Ευρώπης.  Έχουμε στενούς πολιτιστικούς δεσμούς, όπως επισημάνατε, και πράγματι υπάρχουν πολλοί Αρμένιοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα.  Στον οικονομικό τομέα και στον τομέα του  εμπορίου επίσης έχουμε πολύ καλές σχέσεις, αλλά μπορούμε να βρούμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης αυτών», είπε από την πλευρά του ο κ. Nalbandian.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ