Σφοδρές αντιπαραθέσεις στην προανακριτική

Σφοδρές αντιπαραθέσεις στην προανακριτική 

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

 

Με ολοένα κλιμακούμενη ένταση και σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη Ζωή Κωσταντοπούλου, αλλά χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ένας ακόμα άγριος καυγάς ανάμεσα στον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί στην ήδη μακριά λίστα των επεισοδίων, αυτή την φορά κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη την Πέμπτη, με αποτέλεσμα λόγω της έντασης η συνεδρίαση τελικά να διακοπεί 20 μόλις λεπτά μετά από την έναρξη της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τη Ζωή Κωσταντοπούλου να ολοκληρώσει την εξέταση του μάρτυρα καθώς είχε ήδη παρέλθει το εικοσάλεπτο που δικαιούται ο κάθε βουλευτής να ρωτά.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε πρόεδρε δεν θα κάνω εξέταση με αυτόν τον τρόπο, θα σας καταγγείλω δημόσια και από κει και πέρα αναλάβετε τις ευθύνες σας.

– Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ): Ηρεμήστε….

– Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαι ήρεμη. Είστε υπαίτιος και υπόλογος και θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει. Εφαρμόζετε πράγματα μονομερώς.

Είχατε πει όταν έρθει ο Καπελέρης, θα κάτσει και μια βδομάδα να τον εξετάζουμε.

– Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ): Κάνετε επί 20 λεπτά ερωτήσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ρωτάτε που είναι το γραφείο, η τουαλέτα ,το κομπιούτερ αν έχει email, αν έχει κινητό και laptop και τίποτα για την υπόθεση.

– Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Θα σας καταγγείλω δημόσια . Είστε υπαίτιος υπόθαλψης και συγκάλυψης. Εχετε αποκαλυφθεί, είστε εκτεθειμένοι στο πανελλήνιο.

– Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ): Έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν πολιτική εκμετάλλευση και πολιτική αξιοποίηση της Επιτροπής. Δεν συμβάλλουν σε τίποτα στην αποκάλυψη της αλήθειας.

– Χρήστος Μαρκογιαννάκης(ΝΔ): Θέλω να καταγράφει στα πρακτικά ότι η κ.

Κωνσταντοπούλου είχε στη διάθεση της 25 λεπτά και δεν ρώτησε τίποτα ουσιαστικό

– Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Ούτε καν η προσφώνηση, κύριε πρόεδρε, δεν σας αρμόζει

– Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ): Έξεστιν

– Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Τη λέξη ‘Εξεστιν να την πείτε εσείς που έχετε συνηθίσει να αναφέρεστε έτσι. Είστε χυδαίος.

– Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ): Η ανατροφή του καθενός εδώ μέσα φαίνεται.

Η ένταση μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου με τη Ζωή Κωσταντοπούλου να κατηγορεί τον πρόεδρο της επιτροπής για «υπόθαλψη εγκληματία» και «συγκάλυψη».

Λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία κάνουν λόγο για απόπειρα συσκότισης της υπόθεσης, συγκάλυψη ευθυνών και παρεμπόδιση της έρευνας. Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ότι η στάση του «είναι δηλωτική ενός προαναγγελθέντος και σκηνοθετημένου θανάτου της Επιτροπής, που μεθοδεύεται από την πλευρά της κυβέρνησης».

Οι τρεις βουλευτές προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν διακοπή ή αναστολή των εργασιών της Επιτροπής, ενώ επίσης ζητούν να καταθέσει εκ νέου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.

Άγριος καβγάς Γεωργιάδη – Βαξεβάνη

Η ένταση συνεχίστηκε όμως και στην απογευματινή συνεδρίαση, με έναν άγριο καβγά ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπό εξέταση μάρτυρα Κώστα Βαξεβάνη.

Ο δημοσιογράφος βγήκε από την αίθουσα σε κάποια διακοπή της συνεδρίασης και συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο διάδρομο του Κοινοβουλίου και σε κάποιο σημείο της κουβέντας αποκάλεσε τον Άδωνη Γεωργιάδη «μπουμπούκο», χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης βρισκόταν ακριβώς από πίσω του.

«Ωραίο επίπεδο, εγώ δεν σε έχω αποκαλέσει ποτέ μπουμπούκο», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο για να ξεκινήσει μία σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν:

-Κώστας Βαξεβάνης: «Εγώ δεν είμαι μπουμπούκος. Αυτοχαρακτηρισμός είναι».

-Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είναι και το ξέρεις. Δεν το μάθατε εκεί στη Λέσβο και στην ΚΝΕ που ήσουν ποιος το είπε. Κι εγώ ξέρω ποια ήταν τα παρατσούκλια που σε φώναζαν οι γκόμενες που είχες κατά καιρούς. Αλλά δεν τα λέω. Θέλεις να τα πω;».

-Κώστας Βαξεβάνης: «Πες τα, αν τα ξέρεις. Η γυναίκα σου είναι στη λίστα».

-Άδωνις Γεωργιάδης: «Εξακολουθείς να λες ψέματα. Η γυναίκα μου σου έχει κάνει αγωγή. Αυτά θα τα πεις στο δικαστήριο. Η μετάφραση ήρθε και λέει ότι δεν είναι στη λίστα. Ως σχετιζόμενο πρόσωπο την αναφέρουν οι τράπεζες».

-Κώστας Βαξεβάνης: «Κάνε μου τη χάρη τώρα».

-Άδωνις Γεωργιάδης: «Και το μπουμπούκος μην το ξαναπείς. Θα σου κάνω και για αυτό αγωγή εκτός από όλα τα άλλα».

-Κώστας Βαξεβάνης: «Εντάξει παιδιά δεν είναι μπουμπούκος».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εσύ μπουμπούκος μπορεί να μην είσαι αλλά ψεύτης είσαι».

-Κώστας Βαξεβάνης: «Μόνο για τηλεπωλητής είσαι. Το είδες το tweet που σου έκανα χθες, είχε εκατό retweet».

-Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχεις 100 ψεύτικα προφίλ. Για αυτό».

-Κώστας Βαξεβάνης: «Μόνο για τηλεπωλητής κάνεις. Δέκα κιλά βιβλία πέντε ευρώ. Ντρέπομαι που σε έχουν εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ρε άντε κάνε μου τη χάρη τώρα».

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ