ΒΙΝΤΕΟ-Άρση ασυλίας του Κασιδιάρη για το χαστούκι και νέα κόντρα με την Κανέλλη στη Βουλή

ΒΙΝΤΕΟ-Άρση ασυλίας του Κασιδιάρη για το χαστούκι και νέα κόντρα με την Κανέλλη στη Βουλή 

Tην άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε η βουλή, μήνες μετά το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής που προκάλεσε δυσμενή σχόλια για την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του “για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά”, όπως ο ίδιος προέβλεψε.

Απαίτησε, ωστόσο, να αρθεί ταυτόχρονα και η ασυλία των δύο γυναικών πολιτικών (σ.σ.: Λιάνα Κανέλλη, Ρένα Δούρου) που τον “προσέβαλαν” κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Είπε ότι έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους, αλλά η διαδικασία προχωρά με σημαντική χρονική υστέρηση.

“Όσοι νομίζουν ότι στήνοντας δικαστήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα ανακόψουν την ραγδαία άνοδό της είναι γελασμένοι” είπε ο κ. Κασιδιάρης και χαρακτήρισε “γελοία” την αυτεπάγγελτη κατηγορία σε βάρος του για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης.

Όπως μάλιστα κατήγγειλε, η άσκηση δίωξης έγινε καθ΄ υπόδειξη δημοσιογράφου που μετείχε στην εκπομπή, πήρε τηλέφωνο στην εισαγγελέα και με την φράση “Ελένη, έχω θέμα” υπέδειξε ουσιαστικά την άσκηση δίωξης. 

Από την πλευρά της η Λιάνα Κανέλλη, είπε ότι “εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες”.

“Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω” συνέχισε η βουλευτής του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι κανονικά για τον κ. Κασιδιάρη θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα, αλλά με τη βοήθεια άλλων προσώπων διέφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό για να γλυτώσει το αυτόφωρο. Η κ. Κανέλλη έσπευσε, επίσης, να επισημάνει ότι “υπάρχουν και πολύ καλά αρωματικά σαπούνια, που δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ναζιστική μυρωδιά, σαπούνια που δεν είναι φτιαγμένα από σάρκες ανθρώπων”. Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα “περί πανηγυρικής αθώωσης” στο προηγούμενο δικαστήριο, η κ. Κανέλλη τόνισε ότι το αποτέλεσμα “παίχτηκε” στην αξιοπιστία των μαρτύρων και επισήμανε ότι ο κ. Κασιδιάρης καθυστέρησε τη δίκη αυτή επί οκτώ χρόνια.

Η βουλή, εξάλλου, ήρε την ασυλία και Μιχάλη Ταμήλου για την υπόθεση οφειλών στο ΙΚΑ δημοτικών επιχειρήσεων στα Τρίκαλα επί των ημερών του στο δήμο. Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να ξεκαθαρίσει το θέμα και επισήμανε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν συγχωνευθεί πλέον και οι οφειλές έχουν εξοφληθεί.

 

 

 

 

Χ.Α.: Ευτυχώς δεν κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας

 

Ανακοίνωση για τον “Συναγωνιστή Κασιδιάρη” εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας την άρση ασυλίας του βουλευτή για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη

H ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ευτυχώς δεν κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας… Ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας, όχι μόνο της δικής του, αλλά και των Δούρου-Κανέλλη που έχουν μηνυθεί και κατηγορούνται και αυτές για την ίδια υπόθεση.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως οι κατηγορίες των δύο “κυριών” δεν έχουν έρθει ακόμα στη βουλή!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι: “Όσοι νομίζουν πως με κατασκευασμένες κατηγορίες και με δικαστήρια θα περιορίσουν τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής, είναι πολύ γελασμένοι!”.

 

Ποιοι ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη

Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ψήφισαν ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας. Παρών δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

 

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννης:Ήθελα να δώσω μία ευκαιρία στον Κασιδιάρη 

Καράμπελας: Έκανα λάθος

Ιωαννίδης:Ψήφισα “όχι” εκ παραδρομής

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ