Μηταράκης: Το στοίχημα είναι οι επενδύσεις

Μηταράκης: Το στοίχημα είναι οι επενδύσεις 

 

«Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια ανοχής της. Η μόνη λύση είναι να φέρουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Το στοίχημα είναι οι επενδύσεις», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μηταράκη:

-Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Είναι σημαντικό η Ελλάδα να κρατήσει τις υποχρεώσεις που έχει από το πρόγραμμα, αλλά και οι λύσεις που επιλέγονται να είναι οι καλύτερες για την κοινωνία και την οικονομία.

-Πρέπει να δούμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας στις επενδύσεις αλλά και στον τουρισμό. Το θέμα του ΦΠΑ εστίασης, δημιουργεί μεγάλο ζήτημα ανταγωνιστικότητας. Είναι από τα πρώτα σημεία που πρέπει να αλλάξουμε. Είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης για αυτό. Φαίνεται ότι πάμε για μία καλή χρονιά στον τουρισμό.

-Κινούμαστε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι τα προηγούμενα χρόνια, σε ότι αφορά τον φορολογικό μηχανισμό. Κινούμαστε στη βάση του να πληρώνει ο καθένας αυτό που πρέπει.

-Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια ανοχής της. Η μόνη λύση είναι να φέρεις επενδύσεις και να δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας. Το στοίχημα είναι οι επενδύσεις. Είναι θετικό ότι το τελευταίο οκτάμηνο γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδας. Το κόστος εργασίας κανείς ξένος επενδυτής δεν το έχει θέσει ως θέμα.

-Δεν θα έρθει μία μεγάλη επένδυση που θα αλλάξει τη χώρα, αλλά πολλές επενδύσεις. Πρέπει να δημιουργήσουμε όμως ένα φιλικό κλίμα γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας.

-Δεν έχει σημασία να σταθεροποιηθούν τα νούμερα, αλλά να το νοιώσει αυτό ο πολίτης.

 Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ