Τσούκαλης:Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν

Τσούκαλης:Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν

 

«Οι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα επανατοποθετηθούν σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Τσούκαλης τόνισε ότι «υπάρχει συνεχής διαπραγμάτευση και οι διαβουλεύσεις είναι έντονες κυρίως για το Δημόσιο Τομέα», ενώ υποστήριξε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη λέγοντας ότι «χαίρει της απόλυτης εκτίμησης της task force και ξεκίνησε εκ του μηδενός το έργο του όταν παρέλαβε το υπουργείο».

Για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και της είσπραξης του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, ο Νίκος Τσούκαλης υπογράμμισε ότι «το 2013 δεν πρέπει να επιληφθεί κανένα νέο βάρος στους πολίτες και η συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων ουσιαστικά συνιστά νέο βάρος».

«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η πιο δίκαιη φορολόγηση είναι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αρκεί να μην αναιρεί το δικαίωμα ιδιοκτησίας που έχουν οι πολίτες», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ,  ενώ ξεκαθάρισε ότι «πολλά αγροτικά ακίνητα θα εξαιρεθούν της φορολόγησης, και θα υπάρξει εξαίρεση των αγροτικών ακινήτων που είναι ανεκμετάλλευτα και ουσιαστικά προκαλούν ζημιές στους ιδιοκτήτες».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ