Σκοπούλη:3 χρόνια άδεια μετά τον τοκετό

Σκοπούλη:3 χρόνια άδεια μετά τον τοκετό 

 

Να δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους αμέσως μετά το τοκετό να παίρνουν άδεια για τρία χρόνια με την καταβολή του 50% του μισθού τους και ταυτόχρονα να προμηθεύονται με κάρτα στη μισή τιμή, ελληνικά προϊόντα πρότεινε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η παρουσία των γυναικών από το βήμα του Κοινοβουλίου ήταν σχεδόν καθολική, καθώς από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, επελέγησαν να μιλήσουν, με αφορμή την 156η επέτειο της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Κοινή διαπίστωση όσων πήραν τον λόγο ήταν ότι σήμερα οι γυναίκες είναι η μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού που πλήττεται από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Από την πλευρά της, η Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά υποστήριξε ότι «η γυναίκα λειτουργεί με γνώμονα την ευαισθησία και τη αξία της διαπραγμάτευσης και πείθει την ελληνική κοινωνία ότι είναι απαραίτητη στην εξουσία».

Η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην ίση αντιμετώπιση των δύο φύλων, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου σημείωσε ότι «την ώρα που ο ΟΗΕ προτρέπει την Ελλάδα να ενδυναμώσει την Γενική Γραμματεία Ισότητας, το αρμόδιο υπουργείο την μετατρέπει σε απλή διεύθυνση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «οι κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων αμφισβητούνται κι η ανεργία στις γυναίκες σαρώνει, με ποσοστά που ανέρχονται στο 63% σε ότι αφορά στις μερικά απασχολούμενες».

«Στον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας που καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», αναφέρθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κοντουρά, ενώ η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου επεσήμανε την ανάγκη οι γυναίκες να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να μπορέσουν να παλέψουν ενωμένες κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Την πρόταση του κόμματός του για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών επανέλαβε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και τάχθηκε κατά των αμβλώσεων, χαρακτηρίζοντας τες «ύβρη και φόνο».

«Η μητρότητα αποτελεί και την κοινωνική θητεία της», υπογράμμισε, τέλος, στην παρέμβασή της η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ