Βίντεο-Το βούλευμα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Βίντεο-Το βούλευμα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

 

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μαζί με άλλα 18 άτομα για την υπόθεση απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων, μετά την καταδίκη του για το πόθεν έσχες σε 8ετή κάθειρξη.

Δεν παραπέμπονται η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη, και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell.

 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά. Εντός της ημέρας αναμένεται να οριστεί και η ακριβής ημερομηνία της δίκης.

 

 

Δείτε το Βίντεο:

 

 

 

Αναλυτικά το βούλευμα: 

 

Με το βούλευμά τους οι εφέτες (αριθμ. 545/2013) αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τόσο ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, όσο και άλλα 15 πρόσωπα, που από την επίπονη δικαστική έρευνα προέκυψαν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τους στην όλη υπόθεση.

Με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση οι:

-Άκης Τσοχατζόπουλος

-Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών

-Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια

-Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού

-Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας

-Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου

-Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου

-Γιάννης Σμπώκος

-Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος

-Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας

-Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού

-Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας

-Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας

-Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

-Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος

-Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου

– Φώτης Αρβανιτίδης

-Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ

-Γιώργος Κωνσταντάτος

Με το βούλευμα κρίνεται, επίσης, ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου. Επίσης, παύει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ