Ο Δένδιας για τις κλοπές μετάλλων

Ο Δένδιας για τις κλοπές μετάλλων

 

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της έντασης του φαινομένου κλοπών μετάλλου από οργανωμένα κυκλώματα μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, το υπουργείο έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ, η οποία αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα με τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων ανά την επικράτεια, να εγκαταστήσει σύστημα τηλεειδοποίησης στους μετασχηματιστές ώστε να είναι δυνατό να εντοπιστούν έγκαιρα, από τη στιγμή της κλοπής και πριν λιώσουν από επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τα κυκλώματα αυτά. Η Ελληνική Αστυνομία έχει επίσης συστήσει στη ΔΕΗ να εγκαθιστά ψηλά τους μετασχηματιστές, προκειμένου να μην είναι ευχερής η πρόσβαση σε αυτούς.

Το πρόβλημα είναι μείζον και, όπως περιέγραψε η βουλευτής της ΝΔ, Αθηνά Σκόνδρα που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, στην εκλογική της περιφέρεια, την Καρδίτσα, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που πιθανότατα οι αγρότες να έχουν μεγάλη δυσκολία στην καλλιεργητική περίοδο, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες, για την άρδευση των γαιών τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, μόνο στην Καρδίτσα, εκτός από εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα καλωδίων της ΔΕΗ, εκλάπησαν και περισσότεροι από 600 μετασχηματιστές της ΔΕΗ, αξίας 7.000 ευρώ ο καθένας. Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τη βουλευτή,, η οποία δύο φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, έσπευσε να προειδοποιήσει το υπουργείο ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν το δίκτυο και, κατ΄ επέκταση και τις δικές τους περιουσίες.

Ο υπουργός δεν σχολίασε αυτή την αποστροφή της ομιλίας της βουλευτού, η οποία έγινε μόλις μια ημέρα μετά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τα γεγονότα της Ιερισσού. Είπε, όμως, ότι η κατασταλτική επέμβαση από την πλευρά της αστυνομίας δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι το πρόβλημα επεκτείνεται και σε άλλα δίκτυα (μεταλλικές σχάρες των ΟΤΑ, δίκτυο του ΟΣΕ κλπ) και η Αστυνομία, τις περισσότερες φορές, ενημερώνεται με μεγάλη χρονική υστέρηση, με συνέπεια να μην είναι δυνατό να εντοπιστούν τα κλοπιμαία γιατί έχουν λιώσει από τις επιχειρήσεις που τα δέχονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ