Επίθεση στον Σαμαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον Σαμαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ομιλία του στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε non paper της Κουμουνδούρου, αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς «επιχείρησε μικρόψυχα να περιορίσει την πολιτική συνεισφορά του ιδρυτή της ΝΔ στα μέτρα των δογμάτων που ο ίδιος ακολουθεί, δηλαδή του καταστροφικού Μνημονίου και «του νόμου και της τάξης».»

Από τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως σημειώνεται, ο κ. Βενιζέλος, στο ίδιο μήκος κύματος «παρουσίασε ως μονόδρομο το καταστροφικό μνημόνιο, επιτιθέμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».   

Σε ότι αφορά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε το «μήνυμα» της υπέρβασης των ορίων που επέβαλαν στη χώρα ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες.   

 

Στο ίδιο non paper, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την ΑΟΖ, τονίζοντας ότι «τα ζητήματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ δεν προσφέρονται για εύκολη επικοινωνιακή εκμετάλλευση και δημιουργία φρούδων ελπίδων για γρήγορο πλουτισμό».

 

Ο Αντώνης Σα­μα­ράς, λένε στην Κουμουνδούρου, με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την ΑΟΖ «επιδιώκει να ε­πι­δεί­ξει ευαι­σθη­σία για τα “ε­θνι­κά θέ­μα­τα”, προ­κει­μέ­νου να με­τα­φέ­ρει τη συ­ζή­τη­ση α­πό την κρί­ση και τα Μνη­μό­νια σε ά­σχε­τα θέ­μα­τα και να θρέ­ψει ελ­πί­δες για γρή­γο­ρο πλού­το».

Πρόκειται, αναφέρουν, για «επικίνδυνη επιλογή, διότι τα εθνικά θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή».

Επιπλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν:

 

(α) ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται φρούδες ελπίδες στους πολίτες για υπέρβαση της κρίσης με γρήγορο και εύκολο τρόπο καθώς ακόμη κι αν βρεθεί ορυκτός πλούτος το διά­στη­μα με­τα­ξύ εύ­ρε­σης και εκ­με­τάλ­λευ­σης εί­ναι με­γά­λο και

(β) όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, οι δε­σμεύ­σεις των μνη­μο­νίων ο­δη­γούν ο­ποιον­δή­πο­τε πλού­το στη διά­θε­ση των δα­νει­στών.

 (γ) απαιτείται ιδιαίτερη και επίπονη μελέτη για το ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος εκμετάλλευσης του ενδεχόμενου ορυκτού πλούτου δεδομένων μεταξύ άλλων του σεισμογενούς της Ελλάδας και των υπαρκτών περιβαλλοντικών κινδύνων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ