• ΣΥΡΙΖΑ:Διαστρεβλώνει τις θέσεις μας η ΝΔ

  7:09 μμ, Πέμπτη 07 Μάρ 2013 7:09 μμ, Πέμπτη 07 Μάρ 2013

  ΣΥΡΙΖΑ:Διαστρεβλώνει τις θέσεις μας η ΝΔ

  Για διαστρέβλωση από την κυβέρνηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φορολογική πολιτική κάνει λόγο η Κουμουνδούρου σε non paper.

  «Αναλύθηκε η ανάγκη για ένα φορολογικό σύστημα απλό, σταθερό, αποτελεσματικό και προπαντός δίκαιο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου η κυβέρνηση , κατά τη συνήθη πρακτική της, έσπευσε με δελτία τύπου να διαστρεβλώσει τις προτάσεις του.

  Συγκεκριμένα, τονίζουν, ότι «κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια απέκρυψε ότι πρόκειται για προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταθέτει προς διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς ώστε να οδηγηθούμε σε ένα δημοκρατικό φορολογικό σύστημα που θα το αποδέχεται η πλειοψηφία των πολιτών και δεν θα είναι αποτέλεσμα δογματικής υπακοής σε μνημονιακά τελεσίγραφα».

  Η κυβέρνηση, λένε, ανακάλυψε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτίθεται να «σκοτώσει» οικονομικά με «υπέρογκους φόρους τη μεσαία τάξη» παρόλο που οι προτάσεις του κάνουν λόγο για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των μεσαίων εισοδημάτων. Τα μεσοστρώματα, όμως, υπογραμμίζουν, «γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων που μειώνει δραστικά το εισόδημα (ανεργία, μειώσεις μισθών, κατακόρυφη πτώση τζίρου), οδηγεί σε λουκέτα και επιβάλλει απίστευτα χαράτσια».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ακόμα την κυβέρνηση ότι απέκρυψε επιμελώς την αναπτυξιακή διάσταση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ επισημαίνουν ότι «συνιστά προσβολή προς τη νοημοσύνη των πολιτών το να χαρακτηρίζει η κυβέρνηση «λαϊκισμό» τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «να τα πάρει από τους πλούσιους» όταν η αντίθετη δική της πολιτική έχει ήδη οδηγήσει τους μισούς φορολογούμενους (2,5 εκατομ.) σε αδυναμία πλήρη ή μερική να ανταποκριθούν στα υπέρογκα μνημονιακά χαράτσια».

  Ωστόσο, σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, «δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τις πολιτικές δυνάμεις που η φοροασυλία του μεγάλου πλούτου ήταν κεντρική επιλογή τους, όπως καταδεικνύει και το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ και η συγκάλυψή του».

  Για την καταστροφική πολιτική της τρόικας

  Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου σχολιάζει τις συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επισημαίνοντας ότι η τρόικα επιμένει στην «καταστροφική πολιτική της, παροξύνοντας όλα τα κοινωνικά προβλήματα» .

  Είναι προφανές, λένε, ότι οι «εμμονές της τρόικα επιδεινώνουν όλα τα κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μνημονιακή πολιτική». Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζουν «υπάκουη» την συγκυβέρνηση και σημειώνουν ότι «οδηγεί την κοινωνία σε πλήρη απόγνωση».

  «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, δέσμια στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, δεν μπορεί παρά να κορυφώσει την απελπισία των πολιτών», σημειώνει η Κουμουνδούρου, επαναλαμβάνοντας ότι κάθε ημέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο «σαφές και αναντίρρητο ότι η μοναδική σήμερα ρεαλιστική διέξοδος από την κρίση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια πολιτική που θα κινείται στον αντίποδα της καταστροφικής λιτότητας και εισοδηματικής εξαθλίωσης του μνημονίου».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα