Αντ. Σαμαράς: Κοινή εξωτερική πολιτική για την ΑΟΖ

Αντ. Σαμαράς: Κοινή εξωτερική πολιτική για την ΑΟΖ

Την ανάγκη να υπάρξει κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το θέμα της ΑΟΖ.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συζήτηση με τα στελέχη του ΕΛΚ σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, για την απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στις ιδιωτικοποιήσεις και στις επενδύσεις, σημειώνοντας πως αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι “red carpet” και όχι “red tape” και για αυτό στόχος είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρωθυπουργός τόνισε πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, προσθέτοντας πως θα ξεπεραστεί ο στόχος στο κομμάτι αυτό.

«Πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη του 2013 θα έρθει η ανάκαμψη», επανέλαβε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως: «η χώρα μας πέρυσι είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

Μάλιστα πρόσθεσε πως τα πρώτα στοιχεία για φέτος δείχνουν πως «θα πιάσουμε τους στόχους στο πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι επιτεύγματα αυτά, τα οποία ωστόσο είναι εύθραυστα, αυτή τη φορά όμως υπάρχουν μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, σημειώνοντας πως «ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ομιλία του στην ανεργία των νέων.

Μάλιστα όπως είπε «οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως». Παράλληλα μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες όπως είπε, «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ