Παναγιωτόπουλος: Η τρόικα θέλει λιγότερες δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Παναγιωτόπουλος: Η τρόικα θέλει λιγότερες δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη 

 

«Έχουμε διαφωνία με την τρόικα για το θέμα των δόσεων, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, θέλουν οι δόσεις να είναι πολύ λιγότερες», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Παναγιωτόπουλου:

-Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία: Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Η θέση μας ήταν ότι είναι απαραίτητη η τελική συμφωνία και ότι αυτή θα είναι η τελευταία και θα γίνει άμεσα. Από εκεί και πέρα για το ζήτημα των δόσεων έχουμε διαφωνία με την τρόικα, που θεωρεί ότι θα πρέπει οι δόσεις να είναι λιγότερες από 18. Ειδικότερα για το ΙΚΑ, λέει ότι πρέπει να ρίξουμε τις δόσεις πολύ κάτω από τις 66. Θα έχουμε τελική συμφωνία, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

-Για τον κατώτατο μισθό: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού και δεν θα υπάρξει.

-Για τον μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού. Εξηγήσαμε στους εκπροσώπους της τρόικας το βασικό κορμό του σχεδίου και το χρονοδιάγραμμα της μελέτης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

-Για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών: Πρόκειται για δύσκολη άσκηση. Πρέπει να μειωθούν κατά 3,9% οι εισφορές, αλλά αυτό να γίνει χωρίς να επηρεαστούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

-Για το θέμα της ανεργίας: Το θέμα υπερβαίνει και το υπουργείο Εργασίας. Προσπαθούμε να δίνουμε τονωτικές ενέσεις. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος των 400.000 οικογενειών στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένα�� εργαζόμενος.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ