Στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

 

Στο ΣΔΟΕ βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έστειλαν οι τράπεζες από το άνοιγμα των λογαριασμών των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, περιμένει να ολοκληρώσει το ΣΔΟΕ την έρευνα και να της στείλει το πόρισμά του, προκειμένου να τους καλέσει για να καταθέσουν.

Την ίδια στιγμή, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, αποφασίστηκε, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, να κληθούν για να καταθέσουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αρχικά είχε, άλλωστε, συμφωνηθεί από όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του αντιπροέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου μόνο στον εισαγγελέα, απορρίφθηκε.

Αντίθετα, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, η πρόταση του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, να μην κληθεί να καταθέσει ούτε στην Προανακριτική Επιτροπή ούτε στον εισαγγελέα, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε ορισμένοι μη ουσιώδεις μάρτυρες να καταθέσουν απευθείας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ