Μανιάτης: Καμία κουβέντα για συνεκμετάλλευση

Μανιάτης: Καμία κουβέντα για συνεκμετάλλευση 

 

«Τα ζητήματα περί συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο είναι έξω από οποιαδήποτε συζήτηση» , αναφέρει ο πρώην υπουργός και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

 Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού –Μακεδονικού Πρακτορείου, σημειώνει ότι : «Εμείς έχουμε το δίκαιο της θάλασσας με το μέρος μας. Οι χερσαίες και οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μας έχουν τη δική τους αποκλειστική οικονομική ζώνη ,που προσδιορίζεται με βάση την αρχή της μέσης γραμμής ίσων αποστάσεων. Είναι αυτό που το δίκαιο της θάλασσας μας δίνει και το οποίο εμείς χρησιμοποιούμε ως ισχυρό όπλο μας στις διαπραγματεύσεις με όλους τους γείτονες» τονίζει ο κ. Μανιάτης.

Αναφερόμενος στο θέμα του ορυκτού πλούτου της χώρας ο κ. Μανιάτης σημειώνει ότι «πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι η φύση η γεωγραφία μας προίκισε ως χώρα με πολύ πλούτο. Και ασφαλώς είναι οι υδρογονάνθρακες, αλλά είναι και ο υπόλοιπος ορυκτός πλούτος στη χερσαία Ελλάδα. Άρα, αν επενδύσουμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σταθερότητα και διακομματική συνεννόηση στους υδρογονάνθρακες και στις θαλάσσιες περιοχές και στις χερσαίες, μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε έσοδα ως ελληνικό δημόσιο, τα οποία δεν τα είχαμε καν υπολογίσει πριν λίγα χρόνια».

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ