Παναγιωτόπουλος: Εμείς θα αποφασίσουμε για την ΑΟΖ, όταν πρέπει

Παναγιωτόπουλος: Εμείς θα αποφασίσουμε για την ΑΟΖ, όταν πρέπει 

 

«Η Ελλάδα θα κρίνει πότε είναι σκόπιμο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, με την ΑΟΖ, αφού είναι κυριαρχικό της δικαίωμα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός»,  ανέφερε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Πάνου Παναγιωτόπουλου:

-Για το θέμα της ΑΟΖ: Ανεξάρτητα από το τι έγινε στην Τουρκία εμείς δεν εφησυχάζουμε. Είναι προφανές ότι από όσα ειπώθηκαν, ότι στα θέματα της ΑΟΖ, Ελλάδα και Τουρκία έχουν διαφορετικές θέσεις. Το στίγμα των θέσεών μας το έδωσε ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα θα κρίνει πότε είναι σκόπιμο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, αφού είναι κυριαρχικό της δικαίωμα. Η Τουρκία βέβαια πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

-Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, ήταν μία συνάντηση που έχτισε μία σχέση αξιοπιστίας. Ξεκαθαρίστηκαν οι θέσεις της Ελλάδας και υπήρξε σειρά συμφωνιών. Ο συνδυασμός τουριστικών επιχειρήσεων με την Τουρκία, δίνει πόντους στην Ελλάδα.

-Αν πιστεύει η Τουρκία ότι με παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο θα αμφισβητήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα, πλανάται. Δεν θα παραχωρήσουμε χιλιοστό από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ακόμα και επιστημονικές έρευνες στα δικά της χωρικά ύδατα.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ