ΑΝ.ΕΛ: Ο Πρωθυπουργός «μασάει» στο εξωτερικό

ΑΝ.ΕΛ: Ο Πρωθυπουργός «μασάει» στο εξωτερικό

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζουν τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «η δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι «δεν μασάει», δεν ισχύει όταν βρίσκεται στο εξωτερικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού ο Τούρκος ομόλογός του, λέει ότι συζητήσανε για την Ελληνική ΑΟΖ αναγάγοντάς την σε διμερές θέμα και νωρίτερα, σε δηλώσεις του στη Δημόσια Τηλεόραση ήγειρε απαιτήσεις και επί της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ ο κ. Σαμαράς δεν αναφέρθηκε από την πλευρά του στα νόμιμα δικαιώματα που μας επιτρέπει να ασκήσουμε μονομερώς το Δίκαιο της Θαλάσσης, ούτε και στις στρατιωτικές προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι η συγκυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς εφαρμόζουν πολιτική Σημίτη-Παπανδρέου στο πνεύμα της Συμφωνίας της Μαδρίτης για δήθεν «νόμιμα και αμοιβαία συμφέροντα και ενδιαφέροντα των δύο χωρών στο Αιγαίο» και επίσης, ότι η δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι «δεν μασάει», δεν ισχύει όταν βρίσκεται στο εξωτερικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ