Συνάντησε τον Νταβούτογλου ο Αβραμόπουλος

Συνάντησε τον Νταβούτογλου ο Αβραμόπουλος

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, στις 6:00 το απόγευμα, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η συνάντηση ήταν προπαρασκευαστική της αυριανής συνάντησης που θα έχει στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και της διυπουργικής ελληνοτουρκικής συνάντησης, δηλαδή της συνεδρίασης του Ανώτατου Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας.

Κατά τις αυριανές επαφές θα υπογραφούν περίπου 20 συμφωνίες, πρωτόκολλα και μνημόνια σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στις δύο χώρες. Οι συμφωνίες θα αφορούν τους τομείς των μεταφορών, της υγείας, του τουρισμού, της λαθρομετανάστευσης, ενώ θα υπογραφούν πρωτόκολλα μεταξύ των δύο Γενικών Γραμματειών Τύπου, των δύο ινστιτούτων μετρολογίας και μεταξύ της ΕΡΤ και της αντίστοιχης ΤΡΤ.

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς φτάνει αύριο στις 9:00 το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Στις 10:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και στις 11:00 με τον πρωθυπουργό Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρόγραμμα προβλέπει την πραγματοποίηση της διυπουργικής συνάντησης στις 12:00 και τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών στις 13:00. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, ενώ στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ