Βενιζέλος: γυρίστε πίσω…

Βενιζέλος: γυρίστε πίσω…

Την επιστροφή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που στις τελευταίες εκλογές εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ξεκάθαρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι η κριτική του αφορά την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Άνοιγμα στον κόσμο έκανε μέσω της δευτερολογίας του στο 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ζήτησε από τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στο κόμμα και διευκρίνισε ότι: «Κάνω κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε όσους τον ψήφισαν» και κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για «πρώιμη αλαζονεία». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι θα πρέπει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα να διαρκής. Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του για κοινή κάθοδο στις εκλογές με την ΔΗΜΑΡ. «Το ΠΑΣΟΚ προχωρά ταυτόχρονα χωρίς καθυστερήσεις στην επιστροφή του στην κοινωνική βάση. Αυτή ήταν η απόφαση του συνεδρίου».

Επανέλαβε πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, μίλησε για την συμβολή του κόμματος του στην κυβέρνηση και μίλησε για την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών: «Η χώρα δεν αντέχει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και φαινόμενα πολιτικής αστάθειας, χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει και μια κυβέρνηση με το μέγιστο βαθμό αποτελεσματικότητας».

Ο Ε. Βενιζέλος δεν άφησε έξω τα εσωκομματικά και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας: «Όλοι γνωριζόμαστε. Ας είμαστε τουλάχιστον συνεπείς τουλάχιστον με τον εαυτό μας. Διαισθάνομαι μια αντιφατική στάση από μέλη που ήταν στην κοινοβουλευτική ομάδα ή είχαν κυβερνητική θέση και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις εκείνης της εποχής» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε και για τα στελέχη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ και άλλαξαν ρότα, λέγοντας: «Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την αλλαγή στάσης στελεχών μας που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα ή στην κυβέρνηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ