Δραγασάκης:Έρχεται νέο μνημόνιο

Δραγασάκης:Έρχεται νέο μνημόνιο

 

«Το πιο πιθανό είναι ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία θα πάμε σε ένα νέο Μνημόνιο», είπε ο βουλευτής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με προέδρους Επιμελητηρίων και εκπροσώπους των επιχειρηματιών, των εμπόρων, των βιοτεχνών και των επαγγελματιών.

Σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα από το ΔΝΤ για αύξηση των φορολογικών εσόδων προκειμένου να μην χρειαστεί νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, ο κ. Δραγασάκης απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει τέτοιου είδους δέσμευση απέναντι στην Τρόικα».

«Έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, ότι αν έχουμε υστέρηση στα έσοδα, τότε θα πάρουν νέα μέτρα. Τα έχουν υπογράψει όλα αυτά. Και είναι και θέμα κοινής λογικής, μια οικονομία με ύφεση 4%, 5%, 7%, τι έσοδα να εισπράξει; Διότι τώρα δεν είναι όπως πριν 3 χρόνια που έτρεχε χρήμα στην αγορά. Τότε δεν έκαναν τίποτε και τώρα διαπιστώνουν ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί είναι διαλυμένοι. Τώρα το ανακάλυψαν; Επομένως, όλο αυτό το κλίμα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Όχι μόνο ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα, αλλά κυρίως διότι τα νέα μέτρα, εφόσον είναι της ίδιας λογικής, θα επιτείνουν το πρόβλημα. Είμαστε μέσα στον φαύλο κύκλο», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Όσον αφορά στο χρόνο που πιθανολογεί ότι μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα, επισήμανε: «Δεν μπορούμε να τα προσδιορίσουμε χρονικά, διότι παίζεται κι ένα πολιτικό παιχνίδι. Ότι πρέπει να είμαστε όλοι “προσοχή” μέχρι να γίνουν οι εκλογές της κ. Μέρκελ κι επομένως μπορεί να γίνουν κάποιοι μικροελιγμοί για να κερδίσουν λίγο χρόνο. Κι αυτή η αναμονή, που γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, μπορεί να είναι μοιραία για τη δική μας οικονομία».

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα αιτήματα των φορέων της πόλης. Δυστυχώς αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι αυτή η πολιτική κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύει και νέα προβλήματα. Εμείς βλέπουμε και άμεσους κινδύνους και μακροπρόθεσμους και ακριβώς γι αυτό προσπαθούμε να διαμορφώνουμε τις θέσεις μας και για το πρώτο διάστημα και για πιο πέρα, μέσα από ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης το οποίο έχουμε επεξεργαστεί και το οποίο δουλεύουμε ακόμα. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα με αυτή την πολιτική», υπογράμμισε.Οι εκπρόσωποι των φορέων τον ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από την οικονομική κρίση. Όπως είπαν ένα στα τρία καταστήματα κλείνει, ρευστότητα δεν υπάρχει, αντιμετωπίζουν δυσκολίες από το φορολογικό και το ασφαλιστικό καθεστώς και η ανεργία είναι σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που δίνει η Στατιστική Υπηρεσία.

Στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Δραγασάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;” στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ