Λιβιεράτος: Το 2014 οι γεωτρήσεις

Λιβιεράτος: Το 2014 οι γεωτρήσεις 

 

«Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η χώρα έφτιαξε ένα νέο σχέδιο, για ορυκτούς πόρους στην Ελλάδα. Τέλος Φθινοπώρου θα έχουν αναλυθεί όλα τα δεδομένα και το 2014 θα οριστικοποιηθούν τα οικόπεδα, που θα μπουν τα τρυπάνια» είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του υπουργού:

-Για το θέμα της ενέργειας των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων: Είμαι αισιόδοξος. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η χώρα έφτιαξε ένα νέο σχέδιο, για ορυκτούς πόρους στην Ελλάδα, με συγκεκριμένα βήματα. Σε 106 ημέρες είχαμε δεδομένα από τις μελέτες που έγιναν, από το ερευνητικό σκάφος. Τέλος Φθινοπώρου θα έχουν αναλυθεί όλα τα δεδομένα και το 2014 θα οριστικοποιηθούν τα οικόπεδα, στα οποία θα μπουν τα τρυπάνια. Αυτά για την περιοχή του Ιονίου και της Κρήτης.  

-Για το ίδιο θέμα στο Αιγαίο, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύπλοκο ζήτημα και έχει ακόμα «πολύ δουλειά».

-Για το θέμα των μεταλλείων στην Χαλκιδική: Θα επιδιωχθεί από την κυβέρνηση να μην υπάρχουν στρεβλώσεις, στο συγκεκριμένο θέμα.

-Για την ανάγκη επενδύσεων αλλά παράλληλα και προστασίας του περιβάλλοντος: Πρώτα από όλα είναι θέμα κουλτούρας. Και δεν έχει καλλιεργηθεί στη χώρα μας. Επίσης υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης του κόσμου. Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται με τη βία. Πρέπει να μπούμε σε άλλη λογική.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ