Τσίπρας:H κρίση πλήττει τις γυναίκες

Τσίπρας:H κρίση πλήττει τις γυναίκες

 

Τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στις γυναίκες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής του κόμματος με θέμα «φύλο-πολιτική -Αριστερά».

«Δεν νοείται αριστερή ταυτότητα δίχως φεμινιστική διάσταση, δίχως δηλαδή την αναγνώριση της γυναικείας υποτέλειας ως μορφή ανισότητας, η οποία δε χωρά στην κοινωνία που εμείς οραματιζόμαστε», είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας την ανάγκη να εργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση των προκαταλήψεων του μισογυνισμού και της ομοφοβίας, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να διευρυνθεί το εύρος των μελών που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το κίνημα.

«Σήμερα είναι οι γυναίκες που υποφέρουν περισσότερο από την φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση της κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αν το αίτημα δεν είναι ξεκάθαρα η ανατροπή των ανισοτήτων, που έχουν αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του νεοφιλελεύθερου οικοδομήματος, τότε το αίτημα της ισότητας των φύλων θα συναντά διαρκώς τα όριά του.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες πρόνοιας, τονίζοντας ότι «υπάρχει μια εικόνα διάλυσης, ενώ σημείωσε την ανάγκη παρεμβάσεων του κόμματος του προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης αναφέρθηκε στη συμμετοχή των γυναικών στις κομματικές δράσεις, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών βουλευτών στο Κοινοβούλιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ