• Επαφές Κεδίκογλου στη Ρωσία

  5:17 μμ, Πέμπτη 28 Φεβ 2013 5:17 μμ, Πέμπτη 28 Φεβ 2013

  Επαφές Κεδίκογλου στη Ρωσία

  Διαδοχικές επαφές με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Ρωσίας, είχε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο της προώθησης των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων, που ανοίγει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

  Ο κ. Κεδίκογλου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) Αλεξέι Πουσκόφ, με τον οποίον συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η επικείμενη, σε σύντομο χρόνο, πρόσκληση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Φιλίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, σημερινός πρόεδρος της οποίας είναι ο Δάνης Τζαμτζής.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπήρξε επί οκτώ χρόνια πρόεδρος της ίδιας Επιτροπής, γεγονός, που ενθυμούνται με ιδιαίτερη η θέρμη οι Ρώσοι συνομιλητές του. Μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Προεδρικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, με τον οποίον εξετάστηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των ευρωρωσικών σχέσεων.

  Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα έγινε και η συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Ρωσίας Αλεξάντρ Μούριτσεφ, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα αποσταλεί σε όλα τα μέλη του με πρωτοβουλία της ηγεσίας του.

  Στο σχέδιο του νέου νόμου προβλέπεται η διευκόλυνση με 5ετή ανανεώσιμη άδεια παραμονής των επενδυτών από τρίτες χώρες, οι οποίοι θα επενδύουν σε αγορές ακινήτων από 300.000 ευρώ, ποσό, που αναμένεται να μειωθεί ουσιαστικά κατά τη συζήτηση στη Βουλή, έπειτα και από παρέμβαση του Σ.Κεδίκογλου. Το αντίστοιχο ποσό για την Ισπανία είναι 160.000 και αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ελκυστικό για Ρώσους αγοραστές ακινήτων.

  Ο Σίμος Κεδίκογλου συναντάται αύριο με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Τιτόφ και πιθανώς και με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας ομογενειακών οργανώσεων της Ρωσίας και μεγαλομέτοχο πλέον του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα