«Πράσινες γραμμές» από την κίνηση των 75

«Πράσινες γραμμές» από την κίνηση των 75

Την απόφαση της κίνησης 75 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρξουν πράσινες γραμμές για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος στην κυβέρνηση , τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής της κίνησης Μιχάλης Καρχιμάκης , Γρηγόρης Νιώτης και Παντελής Οικονόμου.

Παράλληλα, ζήτησαν τη δέσμευση του συνεδρίου ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές και νέοι φόροι.

Η κίνηση των 75, ζητά και τη διεξαγωγή πολιτικής έρευνας εντός του ΠΑΣΟΚ για το πώς ανετράπη η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Παπανδρέου εκτιμώντας μάλιστα οτι υπήρχαν και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που συνέλαβαν σε αυτό.

«Η κυβέρνηση εκπροσωπεί συμφέροντα και δεν είναι επιτυχημένη όπως την παρουσιάζουν. Δεν εξηγήσαμε γιατί πήραμε σκληρά μέτρα αλλά ορισμένοι από εμάς τα δικαιολογούσαμε.

Ή κυβέρνηση Παπανδρέου ανατράπηκε και μετά οι ίδιοι που τον ανέτρεψαν στη συνέχεια μας πήγαν σε εκλογές που κόστισαν 4 δις και 14 από μέτρα. Όλα αυτά για να ανατραπεί η κυβέρνηση και να αλλάξουν οι όροι εξουσίας», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Παντελής Οικονόμου και συνέχισε:

«Εμείς θέλουμε καθαρές γραμμές για συμμετοχή στη κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές, είμαστε σε διάσταση με την κοινωνία και ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση. Αν είχε αρνηθεί να μπει στη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα πήγαινε καλύτερα. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι δεκανίκι της κυβέρνησης, εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση και στο δίλημμα απαντάμε πως το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται και δεν μεταμορφώνεται».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζητήσει τη στήριξη ξανά της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Μέσα στο χρόνο πρέπει να γίνει νέο συνέδριο έτσι ώστε να γίνουν καταστατικές διαδικασίες και να ξέρουμε τι γίνεται διότι ξαφνικά με την εντολή ενός, ελήφθησαν αποφάσεις από ορισμένους που κατάργησαν ανθρώπους μέσα από όργανα».

 

Πηγή:egiakoumis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ