Μέσω… Σόρος η “εκδίκηση” Βενιζέλου

Μέσω… Σόρος η “εκδίκηση” Βενιζέλου

«Χοντραίνει» η αντιπαράθεση του Ε. Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος σε μία κίνηση που θυμίζει τη ρήση του θυμόσοφου λαού ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο» πήρε επάνω του την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέροντας στη βουλή τις καταγγελίες γερμανικού περιοδικού ότι ο αμερικανός μεγαλο-επενδυτής στηρίζει ανοιχτά τον κ. Τσίπρα προκειμένου να μπει στο μάτι του Βερολίνου. 

Το δημοσίευμα το οποίο φιλοξενήθηκε στις σελίδες των ΝΕΩΝ έγινε «σημαία» από τον κ. Βενιζέλο στη χθεσινή συζήτηση στη βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καρφώνει τον Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή σε συνέδρια που διοργανώνουν «κερδοσκόποι»…

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορούν να κατηγορούν ένα κόμμα που αντιστέκεται στους κερδοσκόπους. 

«Άκουσα, λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, από αυτό εδώ το βήμα, από τον εκπρόσωπο της βασικής σας συνιστώσας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που υποστηρίζεται από σκοτεινά κέντρα. Είχα μια απορία: Ποιο είναι αυτό το επικοινωνιακό κέντρο που αναμεταδίδει αυτές τις αθλιότητες; Λέει, τάχα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται από διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Ξέρετε, όμως, γιατί αναφέρομαι σε αυτό; Μόνο και μόνο για ένα λόγο. Για το λόγο του ότι είναι οξύμωρο, αδιανόητο, ύβρις να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική αυτοί οι οποίοι ευνόησαν τους κερδοσκόπους με τις επιλογές τους. Ποιοι ήταν αυτοί που ευνόησαν τους κερδοσκόπους για να τους στηρίζουν τώρα και να μας χρηματοδοτούν την παρουσία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Αυτοί που έκαναν το PSI ή εμείς που αντιστεκόμαστε;» είπε ο Α. Τσίπρας.

Σε μία εξόφθαλμη κίνηση συσπείρωσης της βάσης του ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου ο κ. Βενιζέλος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της πρωτολογίας και της δευτερολογίας του στον Αλέξη Τσίπρα χτυπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο ευαίσθητο θέμα της διαπλοκής με οικονομικά συμφέροντα – θέμα το οποίο η Κουμουνδούρου έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της με καθημερινές «φωτογραφικές» καταγγελίες. 

Από την εισαγωγή της δευτερολογίας του φάνηκε ξεκάθαρα πως ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε χθες να πάρει «εκδίκηση» για τα όσα προηγήθηκαν με τη λίστα Λαγκάρντ και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε στο συρτάρι του το υλικό «αξιοποιώντας» το για ποικίλες πιέσεις στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Η κόντρα όπως διαμηνύουν από την Ιπποκράτους δεν θα περιοριστεί στα χθεσινά αφού για τον κ. Βενιζέλο αποτελεί στρατηγική επιλογή η μετωπική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα. Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή αντιπαράθεση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκε ακόμη και στις … συνιστώσες των φεμινιστριών της Κουμουνδούρου, εντούτοις, ο Πρωθυπουργός απέφυγε να εμπλακεί στη διαμάχη αυτή αν και «προκλήθηκε» αρκετές φορές από τον κ. Τσίπρα για τα θέματα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων με αιχμή τις επενδύσεις.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ