ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία Τσίπρα για το αγροτικό

ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία Τσίπρα για το αγροτικό

“Τώρα είναι η ώρα να απαντήσετε στο αμείλικτο ερώτημα που έρχεται στον αγροτικό κόσμο. Θέλουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε πρωτογενή παραγωγή ή μονο υπηρεσίες και real estate? Σας άκουσα να μιλάτε για την ανάπτυξη  την έρμη και καταταλαιπωρημένη λέξη”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προημερησίας διατάξεως για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

 

“Μιλάνε για ανάπτυξη εκείνοι που έχουν καταργήσει κάθε προοπτική ανάπτυξης σε αυτόν τον τόπο. Διαφημίζουν την ανάπτυξη που θα έρθει, οι ίδιοι που με την πολιτική προκαλούν την ύφεση και την ανεργία και την υποανάπτυξη. Ο κ. Σαμαράς κλείνει τη λέξη ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις, τη στιγμή που το μόνο που αναπτύσσει είναι μια πολίτική κατά της ανάπτυξης”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπαρς είπε: “Πήγατε μέχρι το Κατάρ αλλά δεν πήγατε μέχρι τη Λάρισα και το Ηράκλειο για να κουβεντιάσετε με τους αγρότες, προφανώς γιατί δεν έχετε κατανοήσει ότι ο αγώνας τους δεν αφορά μονο τους ίδιους αλλά είναι και αγώνας για την ίδια την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές”.

“Αντί να κοροιδεύουμε το λαό να αρχίσουμε με εκείνα που έχουμε, από τον εθνικό μας πλούτο . Και για μας πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα, αγρότες και μικρομεσαίοι. Οι επενδυτές αυτό το διάστημα του μνημονίου δεν έφυγαν από τη χώρα επειδή κυβενά ο ΣΥΡΙΖΑ, έφυγαν επειδή το μνημόνιο κατέστρεψε την οικονομία. Στα χρόνια τα δικά σας οι επενδύσεις σταμάτησαν”, υπογράμμισε.

“Μιλάμε για ανάπτυξη με κοινωνικό απόθεμα, εσεις μιλάτε για λεηλασία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Να καταργήσουμε τα αντικίνητρα τους Έλληνες εργαζομένους τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματιες τους αγρότες, να επαναφερουμε τον κατωτερο μισθο στα επιπεδα που ήταν πριν ερθειε το μνημονιο. Το τολματε;”, πρόσθεσε.

“Μην ψάχνετε να βρείτε ηθικούς αυτουργούς γιατί εσείς σκοτώνετε καθημερινά την ανάπτυξη. Πετύχατε σε κάποιους τομείς ανάπτυξη. Εν ονόματι της ανάπτυξης αναπτύξατε την ανεργία και την φτώχεια. Να μην παριστάνετε τον σωτήρα του λαού γιατί εσείς είστε αυτός που προκαλεί το δράμα του. Μην παριστάνετε κυρίως τον Πόντιο Πιλάτο γιατί είστε ο φυσικός αυτουργός του γολγοθά του λαού”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: “Είστε ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την αστάθεια. Και επειδή έχω καιρό να σας δω στη βουλή, ποια είναι η πραγματική σας θέση; Αυτή της καταδίκης του μνημονίου ή το ουδείς αναμάρτητος και εν συνεχεία η υλοποίηση του μνημονίου; Τα Ζάππεια ή οι άγριες περικοπές που ακολούθησαν; Έχετε κάνει την προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο”.

“Για ένα πράγματα θέλουμε να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε το παν , θα συγκροτούμε, θα διεκδικήσουμε, θα γυρίσουμε τα πάνω κάτω, ώστε και του χρόνου να είναι στα χωράφια τους και να ζουν με αξιοπρέπεια. Και αυτή είναι δέσμευση αξιοπιστίας όχι κούφια λόγια”, κατέληξε.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ