Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή

 

Η προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή σε επίπεδο αρχηγών που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει ως κύριο θέμα το αγροτικό, ωστόσο αναμένεται να εξελιχθεί σε μία εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για διγλωσσία, θα μιλήσει για «ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού» αλλά και για την στροφή που έχει κάνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οικονομική πολιτική, όσον αφορά την κατάργηση του μνημονίου η οποία φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί πλέον από την Κουμουνδούρου. 

Αναμένεται μάλιστα να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να πει ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου τι ακριβώς ισχύει από τα όσα έχει κατά το παρελθόν δεσμευτεί. 

Ενδεικτικό του κλίματος που θα επικρατήσει το απόγευμα στην βουλή ήταν ο πόλεμος των ανακοινώσεων που υπήρξε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμονή της προ ημερησίας συζήτησης. 

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα και για την στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα φαινόμενα βίας και τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου οι οποίες όπως αναμένεται να υποστηρίξει «χαϊδεύουν» με τις δηλώσεις του τέτοιες ενέργειες. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός και για το θέμα των κινητοποιήσεων οι οποίες – όπως θα υποστηρίξει – υποκινούνται από τα κόμματα της Αριστεράς. 

Παράλληλα θα χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα των άκρων» και θα τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να δεχθεί απειλές και εμπόδια (π.χ. τα όσα συνέβησαν στις Σκουριές) στον τομέα των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων καθώς πρώτος στόχος όπως θα πει ο Α. Σαμαράς είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση. 

Για το αγροτικό ο Πρωθυπουργός θα σημειώσει πως η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αλλά θα τονίσει πως έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ενώ θα αναφερθεί και στις δράσεις που αποφασίστηκαν μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ακροδεξιά ρητορική της κυβέρνησης και τα χαλκεία της Συγγρού 

Σκληρή στάση αναμένεται να κρατήσει και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα σχολιάσει με επικριτικό τρόπο την απουσία του Πρωθυπουργού από την βουλή. Παράλληλα θα κάνει λόγο για «χαλκεία της Συγγρού» τα οποία απομονώνοντας φράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως στόχο να παρερμηνεύσουν τις θέσεις του κόμματος. 

Ξεκινώντας από τα αγροτικά ζητήματα, όπου και θα αναπτύξει τις γνωστές πια και από τις επισκέψεις του ίδιου στον Θεσσαλικό κάμπο θέσεις του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαλέσει την κυβέρνηση για την μη αξιοποίηση του «λάθους» που παραδέχθηκε το ίδιο το ΔΝΤ, επαναλαμβάνοντας το «πρωτάκουστο» να θέτουν τέτοιο ζήτημα οι δανειστές και να κάνουν πως… δεν ακούνε οι δανειζόμενοι.

Θα μιλήσει για «λάθος πολιτική» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και θα θυμίσει την ανακολουθία στα λόγια του κ. Σαμαρά πριν και μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα, ο κ.Τσίπρας θα κάνει λόγο για «πολιτικές μεταμορφώσεις» του πρωθυπουργού, που από «αντιμνημονιακός» κατέστη σε πολύ γρήγορο χρόνο «μνημονιακότερος του μνημονίου», ενώ παράλληλα θα σχολιάσει την «πολυγλωσσία» του από τον καιρό των εξαγγελιών του στο Ζάππειο μέχρι σήμερα. 

Μεταξύ πολλών άλλων, ο κ.Τσίπρας προτίθεται να σχολιάσει ως «μη ειλικρινείς» και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού μέσα από την συνέντευξή του στη Realnews για μη μείωση του κατώτατου μισθού. Θα θυμίσει άλλωστε την «απόλυτη πρόσδεσή» του στο «μνημόνιο ΙΙΙ» που προβλέπει περαιτέρω μείωση των μισθών σε περίπτωση αποκλίσεων, ενώ δεν αποκλείεται να «αξιοποιήσει» και όσα υποστήριξε εσχάτως επί του θέματος η Ελληνίδα Επίτροπος στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλάβει και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο «σηκώνει» επιμελώς το τελευταίο διάστημα η Κουμουνδούρου. Υποστηρίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ταυτίζονται με την ανάπτυξη, θα αντιπαραβάλλει την ύπαρξη εναλλακτικών προτάσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την «αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων προς όφελος του Δημοσίου». 

Εκτός κριτικής, τέλος, δεν θα αφήσει και την περίφημη «στρατηγική της έντασης», όπως χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου την πολιτική της καταστολής που εφαρμόζει σε κάθε μορφή κινητοποίησης η κυβέρνηση. Οι βολές όμως δεν θα αφορούν μόνο στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, αλλά και στους εμπνευστές της «ακροδεξιάς ρητορείας» –κατά την Κουμουνδούρου- της ΝΔ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης…

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ