Ρουπακιώτης: “Το κράτος έχει γονατίσει γενικώς”

Ρουπακιώτης: “Το κράτος έχει γονατίσει γενικώς”

 

 

Πάντα έρχονται πληροφορίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης και πάντα αξιολογούνται και αξιοποιούνται, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, απαντώντας σε ερώτηση, έαν υπήρχαν πληροφορίες για το σχέδιο απόδρασης του βαρυποινίτη κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, κατά την έξοδό του από τις φυλακές των Τρικάλων.

“Εμείς πράξαμε αυτό που οφείλαμε από το καλοκαίρι κι έτσι, όπως θα δείτε, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του και ο κρατούμενος δεν μπόρεσε να αποδράσει” τόνισε ο υπουργός, ο οποίος μετέβη, σήμερα το πρωί, στις φυλακές, προκειμένου να ενημερωθεί για το χθεσινό συμβάν.

Σε άλλη ερώτηση για το πόσο εύκολο είναι να νοικιάσει κάποιος ένα ελικόπτερο και να προσεγγίσει ένα σωφρονιστικό κατάστημα, ο υπουργός απάντησε πως “όλα εξετάζονται, αξιολογούνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επιδρομή – γιατί πρόκειται για μια επιδρομή – και ό,τι περνά από το χέρι μας θα το κάνουμε ώστε να αποτρέψουμε ένα νέο περιστατικό”, ενώ, όταν ρωτήθηκε για το πόσα άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο και συμμετείχαν στην όλη επιχείρηση απόδρασης είπε πως δεν μπορεί να μπει σε άλλες λεπτομέρειες, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε: “Το κράτος έχει γονατίσει γενικώς. Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα δικαστήρια, οι φυλακές. Κι έτσι αναδεικνύεται σε μεγαλύτερο βαθμό ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν στις δράσεις και οι φύλακες και τα στελέχη και η εξωτερική φρουρά και οι αστυνομικοί, που κι αυτοί έχουν αναλάβει τον δικό τους ρόλο σε ό,τι αφορά τη φρούρηση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, με έναν πενιχρό υπολογισμό, να καλύψουμε άμεσες ανάγκες”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ