• ΒΙΝΤΕΟ- Παπανδρέου:Η οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ δυναστεία

  4:13 μμ, Πέμπτη 21 Φεβ 2013 4:13 μμ, Πέμπτη 21 Φεβ 2013

  ΒΙΝΤΕΟ- Παπανδρέου:Η οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ δυναστεία

  «Η οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ δυναστεία», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Columbia.

  Ο πρώην Πρωθυπουργός ερωτηθείς περί δυναστείας απάντησε χαρακτηριστικά: «Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι. Και ξέρετε υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε 6 φορές εξορία και φυλακή, παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας, παλεύοντας για τη δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μιας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη δημοκρατία».

  «Μιλήσατε για τις αλλαγές που κάνατε μετά το 2009, αλλά κάτι πολύ κακό έγινε στην Ελλάδα ίσως από το 1974 μέχρι το 2009. Εσείς ίσως να κάνατε καλή δουλειά, αλλά ως μέλος μίας "δυναστείας" γιατί δεν λέτε πρώτα ότι στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα πριν το 2009, ότι συμπεριφερθήκαμε πολύ άσχημα και εκμεταλλευτήκαμε τη δημοκρατία;», ρώτησαν φοιτητές τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε:

  «Δεν θα διαφωνήσω ότι στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους. Και αυτό είπα μάλιστα στην αρχή ότι υπήρχε στην Ελλάδα πολλή σπατάλη και διαφθορά και μάλιστα κατηγορήθηκα για αυτό. Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω. Και αρχίσαμε πράγματι τις αλλαγές. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όλες οι δημόσιες δαπάνες στο διαδίκτυο, απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο ακόμη και ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε. Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες».

  Δείτε το βίντεο:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα