Παπούλιας: Οι ‘Ελληνες έχουν αντοχές, έχουν γενναιότητα

Παπούλιας: Οι ‘Ελληνες έχουν αντοχές, έχουν γενναιότητα 

“Αυτό το καλάθι που μου δόθηκε είναι ένα μήνυμα ότι αυτή η φτωχή γη βγάζει πολλά και όλοι εμείς το ξέρουμε αυτό. Μεγαλώσαμε με το ψωμί, με το τυρί, με το γάλα. Και κερδίσαμε τη ζωή μας…”, είπε με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξης Καχριμάνης του πρόσφερε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στα Γιάννινα σήμερα έγιναν οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης κι ο Κάρολος Παπούλιας δεν θα μπορούσε παρά να δώσει το “παρών”.

“Για μένα, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ ισχυρό χαρτί για τη διπλωματία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. “Δεν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις;”, διερωτήθηκε ο κ. Παπούλιας για να απαντήσει ο ίδιος: “τότε θα υποκύψεις στην πολύ κακή σου μοίρα. Γι’ αυτό υποστηρίζω και το έχω πει στους οικονομικούς υπουργούς, καλή η οικονομική πρόοδος, καλή η ανάπτυξη, αλλά όταν είναι διαλυμένες οι ένοπλες δυνάμεις, τότε είσαι βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων και γενικότερα”.

Ο κ. Παπούλιας έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, λέγοντας ότι “μετά τη νίκη στους βαλκανικούς πολέμους, η Ελλάδα καθιερώθηκε διεθνώς” και συνέχισε: “και θα κάνω εδώ έναν ιστορικό παραλληλισμό. Αν ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση θα υποκλιθούν όλοι, όσοι αμφιβάλλουν τώρα για την Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο μας πεισμώνει αυτή η μάχη. Με θυσίες θα την ξεπεράσουμε για να δείξουμε στην υπόλοιπη πολιτισμένη Δύση, ότι οι ‘Ελληνες έχουν αντοχές, έχουν γενναιότητα, οι Ελληνες μπορούν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες”.

Πηγή: agelioforos.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ