Οι προτάσεις του Βρούτση στους αρχηγούς

Οι προτάσεις του Βρούτση στους αρχηγούς

 

Για αύριο, Τρίτη, ανανεώνουν το ραντεβού τους οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους στο γεύμα που θα παραθέσει στον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Σε ότι αφορά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε μέτρα για την ενίσχυση και την ανακούφιση των ανέργων.

Αυτό που υποστήριξε ο υπουργός είναι ότι υπάρχουν περίπου 600 εκατομ. ευρώ από την εφαρμογή του προγράμματος, «Αριάδνη», όπως επίσης και από την πάταξη της φοροδιαφυγής, μέσω της ψηφιακής βάσης των συντάξεων. Από τα 600 εκατομ. μπορούν να προκύψουν, μέτρα προς τους ανέργους όπως η επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και εγγραφή των αυτοαπασχολούμενων στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Επίσης, σύμφωνα με τις προτάσεις του κ. Βρούτση, θα μπορούν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου όσοι είναι σε προγράμματα κατάρτισης. Ο κ. Βρούτσης πρότεινε να καταβάλλονται οι αναπηρικές συντάξεις σε όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας από 67% και κάτω.

«Δεν έχουμε άλλα να δώσουμε», φέρεται να τόνισε σε συνεργάτες του ο κ. Βρούτσης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ