Ολάντ: Καλώ τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα

Ολάντ: Καλώ τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα

Γνώριμη είναι η Ελλάδα για τον Φρανσουά Ολάντ. Εχει έρθει αρκετές φορές στη χώρα μας, τόσο ιδιωτικά όσο και ως γραμματέας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ενόψει, όμως, της αυριανής πρώτης επίσκεψής του στην  Αθήνα ως Προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας ο κύριος Ολάντ δηλώνει, σε συνέντευξή του στα Νέα, ότι «οι θυσίες που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές απ’ ότι αλλού», καθώς και ότι ο ίδιος αρνείται «μια Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε λιτότητα χωρίς τέλος».

Ο γάλλος Πρόεδρος εκφράζει ξανά την εμπιστοσύνη του στη χώρα μας και επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη του προς τους Ελληνες, ενώ μιλάει για όλα: για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και το γαλλικό ενδιαφέρον σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη Χρυσή Αυγή και την άνοδο των άκρων παντού στην Ευρώπη, για το πρόβλημα του ισχυρού ευρώ, καθώς και για την αντίθεσή του στον διχασμό μεταξύ βορρά και νότου.

Ο κ. Ολάντ μίλησε μεταξύ άλλων:

Για την τρικομματική κυβέρνηση: Τα τρία κόμματα επέλεξαν να υπερβούν τις διαφορές τους ώστε να διαφυλάξουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτό το πνεύμα ευθύνης έπεισε το σύνολο των Ευρωπαίων να δείξουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Για τις αποκρατικοποιήσεις, την ηλεκτρική ενέργεια και τη διαχείριση υδάτινων πόρων: Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και δεν αμφιβάλλω ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις μας θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν. Αλλωστε η δέσμευση για την Ελλάδα που παρατηρώ σε επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους και όχι μόνο σε μεγάλους ομίλους, αποτελεί την ενθαρρυντικότερη ένδειξη για το μέλλον.

Για την πολιτική βία και την άνοδο των άκρων: Η άνοδος των ακραίων δυνάμεων απαντάται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί όπου η απόγνωση, η ανεργία μπορεί να γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης από δημαγωγούς, που θέλουν τη ρήξη με την Ευρώπη και επιθυμούν να προσδιορίζουν τον ξένο ως εχθρό. Είναι μια ανυπόφορη οπισθοδρόμηση. Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθούν αυτοί οι πειρασμοί είναι να είμαστε αδιάλλακτοι στον αγώνα εναντίον του ρατσισμού αλλά, επίσης, να είμαστε αποφασισμένοι να ξανακερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ