Πυρ ομαδόν από ΣΥΡΙΖΑ

Πυρ ομαδόν από ΣΥΡΙΖΑ 

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας την αντιπολιτευτική τους τακτική. Πρώτος, τον «χορό» άνοιξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που μιλώντας χθες στη Βουλή, επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι δεν εμφανίζεται για να απαντήσει στις ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων επί επτάμηνο, αλλά και στην κυβέρνηση γενικά ότι έχει «κρυφή ατζέντα» και «έχει παραδοθεί στην στρατηγική της Μέρκελ», εξού και δεν εκμεταλλεύτηκε κατά τον ίδιο την ευκαιρία που έδωσε στην χώρα η παραδοχή του «λάθους» από το ΔΝΤ. Έβγαλε δε από την «φαρέτρα» του, τις ρυθμίσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και την υπόθεση των δηλώσεων Μέργου, ενώ απαντώντας στον Γιάννη Στουρνάρα και το «πού θα βρει τα λεφτά» για όσα υπόσχεται, υποστήριξε με νόημα ότι τα ίδια έλεγε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ… έκρυβε τα στικάκια. 

Την σκυτάλη στη συνέχεια πήραν άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για «βαθιά ταξική πολιτική», μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος και εκείνος στο «λάθος» που παραδέχθηκε το ΔΝΤ. «Πρέπει να αντιληφθούμε αν ήταν λάθος εξ’ αρχής και εξακολουθούμε να ακολουθούμε τη λάθος συνταγή ή μια πτώχευση για να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, επειδή έτσι πιστεύουν οι κυρίαρχες δυνάμεις ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση», είπε. 

Αυταρχισμό καταλόγισε στην κυβέρνηση από την πλευρά της η βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Δεν άκουσα την ομόφωνη ��αταδίκη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας για την επίθεση στην νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και στους δύο βουλευτές μας», είπε, διευκρινίζοντας ότι «η παράσταση διαμαρτυρίας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται εισβολή, αν είναι ένα ιδιωτικό γραφείο»… 

Να καταψηφιστεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός

Με απόφασή της, τέλος, η Συνέλευση του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τόσο τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, όσο και το Ευρωκοινοβούλιο να ακυρώσουν τον κοινοτικό προϋπολογισμό, εκτιμώντας ότι «οι ηγέτες της Ε.Ε. επέλεξαν για μια ακόμη φορά να στοιχηθούν στις δογματικές νεοφιλελεύθερες επιλογές της κ. Μέρκελ και του κ. Κάμερον και να μειώσουν τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. (…) Επέλεξαν την προοπτική της ύφεσης και της στασιμότητας. Επέλεξαν την κοινωνική αναλγησία της λιτότητας και της ανεργίας». 

Οι συντάκτες της σχετικής ανακοίνωσης κάνουν λόγο για συνειδητή επιλογή που επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκουν να διαμορφώσουν «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» μέσα στην ΕΕ και κατηγόρησαν την τρικομματική ελληνική κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε την μείωση του προϋπολογισμού, ενώ θα έπρεπε να έχει αξιοποιήσει το βήμα της Συνόδου Κορυφής για να καταδειχθεί ότι «το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα δεν βγαίνει». 

Καταλήγουν δε καλώντας ουσιαστικά Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό της ΕΕ. «Να πουν ΟΧΙ και με την ψήφο του να αντιστοιχηθούν με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης», λένε.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ