Λυκούδης:Όχι σε συγκολλήσεις κομμάτων

Λυκούδης:Όχι σε συγκολλήσεις κομμάτων

Τους λόγους για τους οποίους η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε την πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συμμετοχή στην προσυνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ο Σπύρος Λυκούδης, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Μιλώντας στον Real Fm, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι η βασική στρατηγική κατεύθυνση της ΔΗΜΑΡ είναι η ανασυγκρότηση αυτού του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Γι’ αυτό, όπως είπε, χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και ένα ρεαλιστικό επεξεργασμένο πολιτικό σχέδιο. «Δεν βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση, παρότι είναι με φιλικό τρόπο διατυπωμένη, η πρόσκληση του κ. Βενιζέλου», τόνισε.

Χαρακτήρισε μάλιστα αυτή την πρόταση πρωτότυπη, καθώς όπως είπε, «καλείται ένα κόμμα διαφορετικό να πάρει μέρος στο συνέδριο ενός άλλου κόμματος».

«Αυτός ο τρόπος στενεύει τις δυνατότητες ανάπτυξης αυτού του χώρου (σ.σ. δημοκρατικού σοσιαλισμού), παρά τις διευρύνει», επεσήμανε, «δεν μπορεί να γίνει με συγκολλήσεις κομμάτων και με επικοινωνιακού χαρακτήρα σκοπιμότητες στο πλαίσιο του συνεδρίου ενός κόμματος».

Ο κ. Λυκούδης, ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ,  με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα.

«Δεν υπάρχει επί της ουσίας μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς ρεαλιστικότερες κατευθύνσεις», είπε,  ενώ αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ακροπόλ πρόσθεσε ότι ήταν «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ