“Λυκοφιλία” ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ βλέπουν στο Μαξίμου

“Λυκοφιλία” ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ βλέπουν στο Μαξίμου 

Κόκκινος συναγερμός στο πρωθυπουργικό επιτελείο για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης μετά και τα χθεσινά επεισόδια. Λυκοφιλία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στα μπλόκα και στο πεζοδρόμιο βλέπουν στην κυβέρνηση. 

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί από χθες ολόκληρη η κυβέρνηση έπειτα από τα επεισόδια έξω από το προσωπικό γραφείο του Γ. Μέργου και τη διάσταση που πήραν μέσα στη βουλή όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση -από το ΚΚΕ μέχρι τη Χρυσή Αυγή- έσπευσε να στηρίξει την κινητοποίηση της νεολαίας του Συνασπισμού καταγγέλλοντας την επέμβαση των ΜΑΤ. 

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο διαμηνύεται πάντως ότι περιπτώσεις έκνομων πράξεων θα αντιμετωπίζονται όπως ορίζει ο νόμος χωρίς καμία διάκριση καθώς στο Μαξίμου είναι έκδηλη η ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αντίστοιχων «χτυπημάτων» σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Στην κυβέρνηση πάντως παρατηρούν με νόημα ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μία παράδοξη σύσφιξη σχέσεων – λυκοφιλία χαρακτηρίζεται από κάποια κυβερνητικά στελέχη – ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Χθες ο Περισσός με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση συντάχθηκε στο πλευρό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία, σημειωτέον, είχε εκδώσει αντίστοιχη ανακοίνωση στα επεισόδια που έγιναν με μέλη του ΠΑΜΕ και δυνάμεις των ΜΑΤ στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. 

Η γενικότερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και της Αλέκας Παπαρήγα στο πεζοδρόμιο και στα μπλόκα έχει οδηγήσει αρκετά κυβερνητικά στελέχη στην εκτίμηση ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιχειρείται να στηθεί ένα σκηνικό πολύπλευρης έντασης εντός και εκτός κοινοβουλίου με σκοπό όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση να προκληθούν συνθήκες γενικευμένης έντασης – «γαλάζιοι» βουλευτές παρατηρούσαν χθες στη βουλή τη συνεύρεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον γνωστό «κόκκινο» αγροτοσυνδικαλιστή Β. Μπούτα ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε καταλογίσει «πολιτική σκοπιμότητα» στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Λαφαζάνη επειδή ήθελε να κάνει δηλώσεις στο χώρο της σύσκεψης των αγροτών και όχι στο μπλόκο της Νίκαιας… 

Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για μία δύσκολη εβδομάδα καθώς την Τρίτη στην Αθήνα θα βρεθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και μία ημέρα μετά (Τετάρτη) όλα τα συνδικάτα αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δώσει «ραντεβού» για τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ήδη από χθες νεολαίοι του Συνασπισμού που έκαναν δηλώσεις έξω από το γραφείο του κ. Μέργου προανήγγειλαν ηχηρή… απάντηση στην κυβέρνηση «στους δρόμους» ενώ ανάλογο είναι το μήνυμα και στην επίσημη ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τα επεισόδια – ανακοίνωση που καταλήγει με τη φράση «Ή εμείς ή αυτοί!»…

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ