Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας

Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό και σειρά υπουργών του σε κάθε δημόσια παρέμβασή του σχεδόν. 

Λίγες μέρες δε, πριν από την απευθείας αντιπαράθεσή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αγροτικά θέματα στη Βουλή την Τρίτη, σήμερα στις 10 το πρωί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «κονταροχτυπηθεί» με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο τελευταίος θα απαντήσει εκ μέρους του πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το λάθος του ΔΝΤ, με την οποία χαρακτήριζε την κυβέρνηση «ωσεί παρούσα» στην τελευταία Σύνοδο της ΕΕ, κατηγορώντας την ότι δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί. Ζητούσε δε να μάθει πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους», τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα και πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δις ευρώ να αποτελέσει αφετηρία, ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια… 

Το «λάθος» που παραδέχθηκε το ΔΝΤ όμως, δεν είναι το μόνο αντιπολιτευτικό «χαρτί» του Αλέξη Τσίπρα. Χθες, από τα μπλόκα των αγροτών σε Λαμία και Λάρισα όπου βρέθηκε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» ο πρωθυπουργός της χώρας να μη δέχεται να συναντήσει τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής. «Και όχι μόνο να μην έρχεται να τους δει, αλλά να φέρνει και τα ΜΑΤ», όπως είπε, την ίδια ώρα που «δέχεται οποιονδήποτε παρατρεχάμενο στο Μέγαρο Μαξίμου» και «παίρνει μαζί του (σ.σ. σε διεθνείς επαφές) τα λαμόγια που χρωστάνε δισεκατομμύρια στο Δημόσιο»… 

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι έδωσε «ψίχουλα» στους αγρότες και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει να συζητήσει με τους αγρότες τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε ακόμα στον ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο (χωρίς να τον κατονομάσει) με αφορμή τις δηλώσεις του περί υψηλού κατώτατου μισθού, συνδέοντάς το με την αδυναμία των αγροτών να πουλήσουν την παραγωγή τους σε πολίτες με πενιχρά εισοδήματα. «Σε ποιον θα πουλήσετε εσείς τα προϊόντα σας; Στους κατόχους του πλούτου που είναι στη λίστα Λαγκάρντ; Σε ποιον θα πουλήσετε προϊόντα εάν πεθαίνει της πείνας ο κόσμος στην πόλη, και δεν έχει μισθό ο κόσμος να αγοράσει;», είπε, απευθυνόμενος στους αγρότες. 

Με συνέντευξή του δε, λίγες ώρες νωρίτερα στο BBC, είχε επιτεθεί και πάλι στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως την «πιο δεξιά και ακραία» που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση. Την κατηγόρησε ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει μία ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μίας αίσθησης φόβου στην ελληνική κοινωνία», χαρακτηρίζοντας αυτή την στρατηγική «επικίνδυνη για τη Δημοκρατία». 

Ανάλογη όμως ήταν η αντίδρασή του και μετά τα γεγονότα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των νέων του ΣΥΡΙΖΑ στο ακαδημαϊκό γραφείο του κ. Μέργου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο βουλευτών του κόμματος, του Κ. Μπάρκα και του Β. Διαμαντόπουλου. «Η στρατηγική του αυταρχισμού και της βίας απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ειρηνικούς διαδηλωτές είναι μια επικίνδυνη στρατηγική που μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους ανεξέλεγκτους», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαιτώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και την κυβέρνηση. «Εάν δηλαδή έχει καταργηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση στην Ελλάδα, τότε να μας το πουν ευθαρσώς. Εάν μετά την κατάργηση των απεργιών και των κινητοποιήσεων θέλουν να καταργήσουν και την ίδια τη δημοκρατία, να μας το πουν ευθαρσώς», είπε, προειδοποιώντας πάντως πως «αυτή η πολιτική δεν θα περάσει».

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ