Μπάνος: «Μας στοχοποιείς όλους»

Μπάνος: «Μας στοχοποιείς όλους»

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, πήρε ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών, και άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού, κ. Αναστάσιος Μπάνος καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Στη θέση του υπουργού θα είχα πρωτοκολλήσει το διαβιβαστικό που μας έδωσαν οι Γάλλοι» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των βουλευτών ο κ. Μπάνος.

Παράλληλα, ο νομικός σύμβουλος του πρώην «τσάρου» υποστήριξε ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης το φθινόπωρο του 2012, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπακωνσταντίνου και του είπε ότι πρέπει να αποκαλύψει το όνομα του συνεργάτη του στον οποίο είχε δώσει για φύλαξη το cd. «Όσο δεν λες ποιος είναι, μας στοχοποιείς όλους», φέρεται να του είπε κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία. Σύμφωνα με τον κ. Μπάνο, ο κ. Παπακωνσταντίνου τον διαβεβαίωσε ότι «θα μιλήσει θεσμικά στη Βουλή».

«Τον παρακολούθησα στην Ολομέλεια, αλλά δεν είπε τίποτα», σχολίασε ο κ. Μπάνος.

Την ίδια ώρα, με αφορμή την πραγματογνωμοσύνη τόσο στο usb όσο και στο cd με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, που πήραν στα χέρια τους οι βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προειδοποιεί ότι από την εν λόγω ανάλυση δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα :

«Η ευθύνη της συμμετοχής μας στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη “λίστα Λαγκάρντ” δεν μας δίνει το δικαίωμα να αξιολογήσουμε δημοσίως κανένα από την πληθώρα των στοιχείων που έχουμε ήδη υπόψιν μας. Πολύ περισσότερο να τα δημοσιοποιήσουμε, και μάλιστα με τον αποσπασματικό, παραμορφωτικό της πραγματικότητας και υποβολιμαίο τρόπο που άλλοι κάνουν. Με την ίδια ευθύνη και μετά λόγου γνώσεως συνιστούμε σε κάθε κέντρο διαρροής πληροφοριών και κατασκευής αξιολογήσεων να μη βιάζεται να “αθωώσει” κανένα από τα πρόσωπα για τις ενδεχόμενες ευθύνες των οποίων άμεσα ή έμμεσα διεξάγεται η έρευνα.

Όταν δημοσιοποιηθούν νόμιμα όλα τα στοιχεία, τα σημερινά σενάρια θα κριθούν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ζωή Κωσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Θόδωρος Δρίτσας.

Πάντως οι εμπειρογνώμονες που συνέταξαν την εν λόγω έκθεση αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής την Τρίτη, προκειμένου να ρίξουν φως σε όλα τα «σκοτεινά σημεία» που προκύπτουν από το ηλεκτρονικό υλικό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο έφτασε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το συνολικό ύψος του ποσού που διακινήθηκε στη «λίστα Λάγκαρντ» έφτασε τα 4,5 δισ. δολάρια.

 

Πηγή: real.gr 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ