Τσίπρας στο BBC: Η πιο δεξιά κυβέρνηση από το ’74

Τσίπρας στο BBC: Η πιο δεξιά κυβέρνηση από το ’74 

“Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πιο δεξιά και η πιο ακραία που έχει δει ο τόπος από το ‘74”,  δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή του συνέντευξη στο BBC. “Τα εγχειρίδια της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς έχουν γίνει τα ευαγγέλια της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης”, συνέχισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι είναι προφανές πως ο Αντώνης Σαμαράς “επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας”.

Διττός στόχος αυτής της καταγγελλόμενης τακτικής, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να ξεχνά ο κόσμος την οικονομική κατάσταση και να σκέφτεται πρωτίστως την ασφάλειά του και επίσης να συνενωθούν τα πιο συντηρητικά στοιχεία της κοινωνίας ώστε να συσταθεί μια σταθερή βάση για τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Σαμαρά. «Η στρατηγική αυτή όμως είναι πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση του BBC τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή και τους αναρχικούς ληστές τραπεζών αν ερχόταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι θα εφάρμοζε αυστηρά το γράμμα του νόμου, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, «μια συμμορία που παραβιάζει το νόμο». Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξερίζωνε τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν εντός της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης.

Όσο για τις ομάδες που χρησιμοποιούν βία υποστηρίζοντας ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο – κάτι που όπως σημειώνει ο ίδιος δεν πιστεύει καθώς θεωρεί τη βία ως την πιο απολυταρχική πράξη – λέει ότι και αυτές θα υποστούν τις νομικές συνέπειες.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επίσης ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της παράταξής του ότι μπορεί τόσο να συνδιαλέγεται με τα κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό και να κινείται στους χώρους του Κοινοβουλίου, όσο και να βγαίνει στους δρόμους κινητοποιώντας τον κόσμο.

“Αυτό είναι πιθανότατα που δεν μπορούν να αποδεχθούν οι πολιτικές, οικονομικές αρχές και οι αρχές των μέσων ενημέρωσης. Διότι στην Ελλάδα μας κυβερνά μια ολιγαρχία. Είναι η ολιγαρχία των ΜΜΕ και της πλουτοκρατίας”, καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ