Ο Πύρρος Δήμας στο πλευρό της πάλης

Ο Πύρρος Δήμας στο πλευρό της πάλης

“Η αθλητική οικογένεια στέκεται σθεναρά στο πλευρό του αθλήματος της πάλης που κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό από το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων και με αρχή το 2020“, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

“Πρόκειται για μια κυριολεκτικά ακατανόητη απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ιδιαίτερα της εκτελεστικής της επιτροπής και οι πάμπολλες αντιδράσεις διεθνώς καθώς και τα επικριτικά δημοσιεύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό μαρτυρούν το λάθος”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Η πάλη προέρχεται από τα σπλάχνα του αρχαίου μας κόσμου και ιδιαίτερα του ελληνικού αθλητισμού.Τότε που υπήρχαν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι περίφημες παλαίστρες, πολλές από τις οποίες διασώζονται μέχρι και σήμερα. Παλαίστρα ορθωνόταν και στον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας”, συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Η συμπαράσταση μας στο άθλημα της πάλης ήταν και είναι δεδομένη, πόσο μάλλον σήμερα που αντιμετωπίζει μία τέτοια ανήκουστη πρόκληση. Ο Πύρρος Δήμας, ως εκπρόσωπος αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και ως εκπρόσωπος ενός αθλήματος, της άρσης βαρών, με ρίζες στην αρχαιότητα, εκφράζει την απέραντη συμπαράσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και στρατεύεται στον αγώνα των αντιδράσεων της”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ