Σε ποια σημεία “τα βρήκαν” ΠΑΣΟΚ-Σταϊκούρας

Σε ποια σημεία “τα βρήκαν” ΠΑΣΟΚ-Σταϊκούρας

 

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Φίλιππο Σαχινίδη, Πάρη Κουκουλόπουλο, Χρήστο Πρωτόπαπα και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε ότι θα αξιολογηθούν ορισμένα μέτρα που αφορούν έμμεσους φόρους σε σχέση με την πραγματική απόδοσή τους, όπως ο φόρος στο πετρέλαιο, το ΦΠΑ στην εστίαση και τον καπνό και οι φόροι επί των ακινήτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τον κ. Σταϊκούρα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 καθώς και του Ιανουαρίου του 2013. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία των φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων έναντι των τεθέντων στόχων, καθώς η πορεία τους παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα και την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών εντός του 2013.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να εξοφληθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα το σύνολο των υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους, γεγονός που θα έχει θετικές επιπτώσεις στα επίπεδα ρευστότητας της οικονομίας.

Τέλος, συζητήθηκαν τόσο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όσο και οι προβλέψεις του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε διαβούλευση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ