Τι είπαν Ρακιντζής-Μανιτάκης

Τι είπαν Ρακιντζής-Μανιτάκης

 

Με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.

Θέμα της συζήτησης ήταν η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε ότι αφορά στην άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου ώστε ενισχυθεί η πειθαρχική ευθύνη και να εντοπιστούν και να απομακρυνθούν οι περιπτώσεις των υπαλλήλων που δυσφημούν το δημοσιοϋπαλληλικό λειτούργημα.

Ακόμη, συζητήθηκε ένα πιθανό πλαίσιο ελέγχου των κρίσεων ιδιαίτερα όταν παρατηρούνται περιπτώσεις αθρόων αθωωτικών αποφάσεων έτσι ώστε να υπάρξει η πλήρης εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις μεταξύ στελεχών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ